Nesem vám...party! Vánoční X-mas break se vrací

X-mas break 2Zvolna navazujeme na loňskou vánoční X-mas Break Party, která si vzala za cíl oslavit Vánoce „po svém“. I letos se tak budete moci ukrýt před Santa Clausem (pokud se ho tedy nechystáte unést), obžerstvím a nevítanými návštěvami v klubu Stromoffka, tentokráte ještě blíže Štědrému dni – již na 1. svátek vánoční 25. prosince 2010.




 

Spolu s poklesem venkovních teplot letní festivalová sezóna tuhne a každý prosinec se transformuje v období tzv. „firemních vánočních večírků“. Aniž bychom se snad považovali za firmu, rozhodli jsme se loni vyzkoušet něco podobného a prožít sváteční atmosféru naším oblíbeným způsobem – na gothic/darkwave/psycho/electro party.

Prvotní experimentální X-mas Break Party ("break" ve smyslu "prolomit/přerušit“ nebo "pauza" – žádný breakdance!), která proběhla 26. prosince 2009, uvítala kromě tradičních Sanctuary.cz DJs i exkluzivního hosta z Rumunska, opravdového transylvánského DJe OCVCP. A jelikož se nám decentní, poklidný duch akce zalíbil, rozhodli jsme se jej vyvolat i letos.

Na co se tedy můžete těšit? Napadlo nás odstartovat opravdu klidně až svátečně – projekcí jedné z největších literárně/filmových klasik, která se proplétá gotickou scénou jako břečťan puklinami ve zvětralém zdivu hradeb Poenari. Správně hádáte, že půjde o příběh hraběte Draculy z pera Brama Stokera, ovšem v podobě o dost méně „profláknuté“ (Bélu už stejně známe všichni nazpaměť, že?). Ani československá kinematografie totiž nemohla tak silný námět ignorovat, a proto roku 1970 představila svůj televizní film „Hrabě Drakula“ (ano, opravdu psáno s „k“) s Iljou Rackem v hlavní roli. Pokud film znáte, víte, že si režisérka Anna Procházková rozhodně ostudu neutrhla – v opačném případě, pokud se nad představou české verze Draculy spíše nedůvěřivě ušklíbáte, nezbývá než doporučit, abyste dorazili do klubu včas a neprošvihli začátek.



Kidnap the Sandy Claws


Nezajímají vás horrory? Nebo na ně naopak nechcete koukat i o Vánocích? Nevadí – po skončení projekce je přichystána klasická hudební party, tentokráte rozdělena mezi DJskou trojku Paesant/Samgarr/Ezechiel a možná přijde i osvědčený (a oblíbený) DJ Nephilim

Jako bonus navíc plánujeme i volitelnou charitativní taškařici, na jejíchž přípravách se momentálně intenzivně pracuje. O co půjde a jak to bude vypadat, se nechte překvapit (je to ostatně tak trochu překvapení i pro nás samotné, ale to k vánočnímu času patří).

Zkrátka a dobře, už teď se na večírek i na vás těšíme (a opět – nové oblečky od Ježíška s sebou – kde jinde se jim dostane lepšího ocenění?). Jako důkaz a zároveň symbolický dárek od CZ Sanctuary všem příznivcům potemnělých večírků a hudby navíc zcela rušíme vstupné. Doufejme, že se nám tak party nepromění v "ohřívárnu pro bezdomovce" (ale po zkušenostech se Stromoffkou by neměla, nebojte ;).

Přijďte si na Hod boží hodit nožkou do rytmu ztemnělých písní všeho druhu!

Sanctuary presents: X-mas break 2
25. prosince 2010 (19:00 film, 21:00 party)
Praha, Stromoffka (Kamenická 54/655)
Vstup: zdarma


X-mas Break 2

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

jo ceskej dracule je dobrej :) verim ze ve sve dobe to mohl byt celkem narez :D
*dracula
jo bylo to fajnovi... celkem jsem ehm popil.. :D skoda jen toho zvuku :/
Jo, byla to fajn akce, teda az na tu rozbitou hubu cestou na tramvaj. :-)
Jo, taky myslim, že se to celkem povedlo...fakt takové spíš decentní (bohužel i co se volume týče) setkání o svátcích...možná to příště zkusíme divočeji, ale já se bavil :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.