Poslechněte si předělávku orchestrální klasiky od Trenta Reznora

"In the Hall of Mountain King" norského skladatele Edvarda Griega je jeden z nejprovařenějších klasických kousků v kinematografii 20. století. Mohli jste jej slyšet v trailerech k Burtonově "Mrtvé Nevěstě", zazněl i v jeho starším "Beetlejuicovi", nedávno se objevil v komedii "Další hroznej pátek" nebo v titulcích k "Sólokapru" Woodyho Allena, název po něm nakonec dostala i jedna epizoda vypečeného dua "Beavis and Butthead". Zkrátka skladba, kterou jste v životě slyšeli nespočetněkrát a minimálně jednou se přistihli, jak si ji pískáte ve sprše.

Nyní se ale objevuje v podání industriálního mága Trenta Reznora jako třešnička na internetovými médii nafukovaném dortu "The Social Network" Davida Finchera. Naposled jsme o něm psali ve spojitosti s umístěním pěti Reznorových skladeb volně ke stažení a server Side-line nedávno zapochyboval o samotné kvalitě soundtrackového podkresu a o tom, jestli jejich obsah až příliš nezastínilo samotné jméno Trenta Reznora.

 

Nyní ale přichází předělávka klasiky "In The Hall of Mountain King", aby definitivně obhájila Reznorův um. Poslechnout si ji můžete ZDE.

 

MtKing1

Zdroj: pitchfork.com, wikipedia.org, side-line.com

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Pro mě (a věřím, že i pro řadu mých vrstevníků) to bude navždycky hlavní zvukový motiv z gamesy Manic Miner :-)
Hahahaha, výborný :D.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.