Night Side Vol. 3 již v sobotu

ns3_sJelikož tisková zpráva ke třetímu ročníku festivalu Night Side není k dispozici, rozhodli jsme se Vám ve stručnosti poskytnout alespoň základní informace o této akci, která proběhne v sobotu 19. září v klubu Exit.








Festival Night Side patří k největším darkwave/gothic sešlostem svého druhu v ČR, a vidět jste na něm mohli taková jména jako Garden of Delight, Two Witches, nebo The Last Days of Jesus. Třetí pokračování se přesunulo do prostor Exitu Chmelnice, kde vystoupí kapely domácí provenience, ale i z Polska a Německa. Českou republiku budou na Night Side reprezentovat Galactic Industry, Greedy Invalid a Tear.

Galactic Industry je electro metalová formace fungující od roku 2001, která hned první desku „Perfect Life“ vydala na labelu Popron music. Druhé album „Remake“ spatřila světlo světa roku 2007.

Počátky příborské partičky melancholy rockerů Greedy Invalid se sice datují až do roku 1994, více se však o kapele začíná mluvit až v souvislosti s deskou "Meaning of Life", které kapela vdechla život roku 2005. Zatím poslední řadovce "Dancing Litttle Flames" z roku 2007 by navíc brzy měla přibýt mladší sestřička, na jejíž výrobě se právě pracuje.

Čtyřčlenná formace Tear shromážděná kolem frontmana Zdenka Vovesného má pověst jednoho z neprogresivnějších uskupení electro rocku u nás. Šlapavá živá rytmika je zdobena množstvím samplů, zvukem živých houslí a expresivním vokálem. Tou největší devizou Tear je však koncertní energie, která nenechá nikoho na pochybách, proč byla kapela vybrána, aby reprezentovala českou scénu na lipském Wave Gotik Treffen 2008.

Expretus je stálice německé gothic rockové scény, působící od roku 1999, a ani u nás není neznámým pojmem. Za sebou má již pěknou řádku úspěšných koncertů po Čechách a i na Night Side Vol. 3 si přijdou na své především milovníci zajímavé směsi gothic rocku, wave a industrialu, podtržené charismatickým hlasem André Alabastera. A jelikož zatím poslední deska "Borderline Red" vyšla již v roce 2006, a kapela pracuje na novém materiálu, dost možná uslyšíme v Exitu i některé nové písně.

Jméno polských Deathcamp Project dávno přerostlo hranice rodné domoviny, a i v ČR jsme už měli tu čest vidět dvojici Void (kytara, zpěv, texty) a Betrayal (basa, programming, klávesy) naživo. Od roku 2001 natočila kapela dvě dema ("End" v roce 2001 a o rok později "Wired ") a tři EPčka ("Away From You" (2003), "Laxa(C)tivE" (2004) a "seXimeR" (2007)), která jim získala mezinárodní uznání tisku i fanoušků. Příjemný mix gothic rocku s vlivy postpunku, deathrocku, dark wave a industrialu, posazený na stylizovaném vokálu, si rychle našel množství příznivců a pozitivní jsou i reakce na aktuální debut "Well-known pleasures".

Po živých koncertech se můžete těšit na afterparty v režii Sanctuary DJ Teamu a dalších hostů.

Night Side Vol. 3 - Deathcamp Project (PL), Expretus (D), Tear, Greedy Invalid, Galactic Industry + Sanctuary DJ Team
19. září 2009
Praha, Exit Chmelnice (Koněvova 219)
Vstup: 250,- Kč na místě

Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

bude tam bejvalka ? jinak pro me nema smysl jit :/
Tak tohle si s radostí za dvěstěpade nechám ujít :P nevím jeslti to minule tak prodělalo nebo co ale tak ubohej lineup kapel to se snad ani nedá nazvat festivalem. Navic v Exitu se sejde víc než sto lidí a už se tam nedá dejchat :-x
minimalne Expretus stoji fakt za to. Sakramensky me mrzi neucast Immunology...
muchacho r0b0t0: jojo presne tak :sad:
FearMess - jo prodelalo to dost.
Tady,mě žádná z kapel nijak zvlášť neoslovuje.Já si počkám na leden do Bratislavy :woohoo: na Christian Death
Na expretus sem se fakt tesil, ale nakonec i ty meli hroznej zvuk a nebavilo me to. Navic sem to musel skoro cely prosedet venku,vetrani tam asi nikomu moc nerika co?! :s Aspon nektery fajn lidi byli no
Taky mne vystoupení Expretus moc neoslovilo (zvuk hroznej), přitom to měl být vrchol večera (pro mne), ale teda tear tomu s tím dýmem taky nepomohli, takže nakonec fakt nic moc jen lidi :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.