Co uslyšíte dnes večer ve Scéně na Radiu Wave?

Austrálie, Singapur, Francie, Rakousko, Amerika, Rusko, Belgie, Německo, Írán a synth kompilace ze Slovenska. Dneska jsme opět světoví - právě teď na Radiu Wave!


Část metalových Ghost pod koženou škraboškou jako Priest. Konspiracemi pohánění Australané Crisis Actor a Baudelaireovy básně zhudebňující Francouzi Spleen XXX. Gotičtí Rusové The Witch Will Die Tomorrow i temně elektroničtí Američané Ludovico Technique. Klasicky geograficky rozkročený playlist novinek doplní další hudebníci z Belgie, Německa nebo Iránu(!!!). Právě zde, ve velmi svízelných podmínkách, vybujela velmi silná temně ambientní scéna, kterou představuje kompilace Visions Of Darkness. Na závěr se více zaměříme na další čerstvou výběrovku Synth Slovakia, která se snaží, jak už název naznačuje, na ploše jednoho CDčka představit aktuální synthpopovou scénu našich východních sousedů. Moderuje Pavel Zelinka a Tomáš Hoyer.

Scéna s PZ a TH (Dark Wave) (www.wave.cz/darkwave) je jediný rozhlasový týdeník v ČR zaměřený na darkwave a gotickou subkulturu. Vysílá ho Český rozhlas – Radio Wave každý čtvrtek mezi 22. a 24. hodinou.

Odvysílané pořady si můžete poslechnout v Jukeboxu Radia Wave (www.wave.cz/jukebox). Živé vysílání můžete po internetu naladit zde. Diskutovat s fanoušky můžete na Facebookovém chatu pořadu zde.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.