Sedmidisková kompilace "Resurgence" nabídne poctivý průřez současnou temnou scénou

 A to včetně dvojité účasti muzikantů z Česka.

Spleen+, sublabel temně elektronického gigantu Alfa Matrix, funguje necelé dva roky, jeho vydavatelské aktivity ale stačily nabrat slušné obrátky. Asi nejvíce ambiciózní projekt chystá na prosinec letošního roku, kdy do světa vypustí opuletní sedmidiskovou kompilaci "Resurgence". Ta se pokusí postihnout současné dění na cold wave, postpunkové, dark synth nebo minimal EBM scéně. 

Kolekce nabídne celkem 133 skladeb od zavedených, ale i poměrně neznámých spolků. Posuťe sami: Boy Harsher, A Cloud Of Ravens, No More, Skeletal Family, Collection D'Arnell Andrea, Underviewer, Attrition, Merciful Nuns, Lederman/De Meyer, Local Suicide & Sekelesys, Star Industry, Ataraxia, Czarina, Healyn Flowers, Ascii.Disko , Je T'Aime, The Ultimate Dreamers, Lycia, Opera Multi Steel, The Breath Of Life, Auger, The Names, Whispers In The Shadow, Lovelorn Dolls, Astari Nite, Chiasm, Saigon Blue Rain, Omnimar, Still Patient, Creux Lies , Golden Apes a mnoho dalších!

 

On The Floor - Crying On The Dancefloor
 

Co potěší domácího fanouška je fakt, v seznamu najdeme i dvě jména reprezentující temnou scénu České republiky. Konkrétně se jedná o úspěšně vzkříšené Lakeside X a postpunkové nováčky CosmoBrigade. Album vyjde ve speciálním obalu vinylového formátu, ve kterém se bude ukrývat nejen sedm CD nosičů, ale také 28stránková knížka. Ta bude obsahovat rozhovory s více než 30 předními postavami scény, které posluchačům svěří své názory na vývoj žánru – od jeho undergroundových začátků až po jeho globální oživení. Ze jmen můžeme odhalit renomované producenty jako Johna Fryera a Jean-Marca Ledermana, manažery labelů, novináře a ikonické umělce (včetně Red Lorry Yellow Lorry, Williama Faitha, No More, Skeletal Family, Monu Mur, KaS Product, And Also The Trees, Clan Xymox, Attrition, Das Ich, Merciful Nuns, The Names, The Breath Of Life ad.).

Kompilace "Resurgence" spatří světlo světa 9. prosince 2024. Nebude k dispozici na běžných digitálních platformách, ale vydavatelství jí vypustí do světa pouze na Bandcamp profilu vydavatelství.

 

 

mohlo by vás také zajímat