Simon Hinkler vydá v září nové EP

Britský multiinstrumentalista, skladatel a producent Simon Hinkler, známý především jako člen gotické legendy The Mission, vydá v pátek 7. září nové EP s názvem "Moving On". Nový nosič hledejte u značky Correctitude Records.

Simon Hinkler začal svou hudební kariéru začátkem 80. let v Sheffieldu, nejprve se skupinou Artery, se kterou nahrál dvě alba, dvě John Peel sessions a řadu singlů. V následující formaci Pulp obsluhoval kytaru, klavír i basu a podílel se autorsky na debutovém albu. Okouzlení prací zvukového inženýra vedlo k experimentálnímu albu "Flight Commander Solitude", na kterém Simon napsal veškerou hudbu a nahrál všechny nástroje. Deska je dnes ceněnou sběratelskou raritou.

V roce 1985 se vrátil do Artery a v témže roce se zúčastnil konkursu do nového souboru, ze kterého později vznikli The Mission. S nimi zůstal pět let, nahrál první čtyři alba a absolvoval rozsáhlé světové turné. Kapelu opustil v roce 1990, aby se mohl věnovat sólové tvorbě a hudbě k filmům a později vydal také druhé "Flight Commander" album (v roce 1993). Následující tři roky strávil s tříčlennou elektronickou formací Mindfeel, aby pak se ztratil do pouští Nového Mexika. Další stopa se zjevuje až v roce 2005 se sólovou deskou "Lose The Faith". Simon se poté stěhuje z USA nazpět do rodné Británie a připojuje se k reunionu 'téměř původní sestavy' The Mission k jejich 25. výročí. Následují dvě nová alba Mish, třicáté výročí činnosti a naposledy třeba hostování na pěti halových koncertech Alice Coopera.

Kapela má nyní pauzu a Simon má konečně čas vydat tuto pestrou sbírku skladeb nastřádaných za poslední léta. Předobjednat si ji můžete zde, ukázku si poslechnete tady.

 

mohlo by vás také zajímat