Srpnové strašání

Remake klasiky, pokračování klasiky, promítání klasiky, vrahoun na koncertě, Nicolas Cage, pocta legendě, spousta domácího čtení. Tento měsíc je na co se těšit!

Kina se tento měsíc vytáhla hned s několika zajímavými kousky a zábavy bude až nečekaně...

Na prvním místě nemůžeme mluvit o ničem jiném, než o remaku "Vrány". Překopat jeden s kultů nejkultovatějších je ošidné a rozhodně převládá spíš obava než nějaké velké očekávání. Nicméně stalo se, režisér Rupert Sanders a scénárista Zach Baylin jdou s kůží na trh a zajímavostí budiž, že film nese i výraznou českou stopu. Natáčelo se u nás, ve filmu se mihnou čeští herci i neherci a našinci pomáhali na všech možných postech...

"Milenci Eric Draven (Bill Skarsgård) a Shelly Websterová (FKA twigs) jsou brutálně zavražděni. Podle staré legendy odnáší duše zemřelých do říše mrtvých vrána. Eric vstává z hrobu a pod ochranou vrány se jako takřka nesmrtelná bytost začíná mstít svým vrahům za sebe i Shelly."

 


Vrána - trailer

 

Další kult se vrací z hlubin vesmíru. "Vetřelec: Romulus" vrhá opět nebohé lidičky do spáru vražedných monster a podle prvních reakcí se zdá, že rejža Fede Alvarez a spoluscénárista Rodo Sayagues fandy oslovili a potěšili...

"Vetřelec: Romulus navrací fenomenálně úspěšnou franšízu zpět k jejím kultovním kořenům, přičemž představuje zajímavé a neokoukané nové tváře. Při prohledávání opuštěné vesmírné stanice se skupina mladých kolonizátorů setká s nejneúprosnější a nejsmrtonosnější formou života ve vesmíru. A v hlubokém vesmíru nikdo neslyší jejich křik."

 


Vetřelec: Romulus  - trailer
 
 

Nový snímek "Past" představil ostřílený tvůrce netradičně temných příběhu M. Night Shyamalan a ani tentokrát nezklamal. Máme tady koncert, což se nás týká bytostně, máme tady vrahouna - o zábavu bude jistě postaráno.

"Ve filmu se ocitneme na koncertě, na který si vyrazili otec (Josh Hartnett) se svou dcerou. Když se starostlivý táta vydá na toaletu, zjišťuje, že v koncertní hale není něco v pořádku. K místu se začínají sjíždět kordony policistů… Nic ze začátku není tak, jak se zdá. Koncert je údajně policejní kamufláž, která slouží k dopadení nebezpečného vraha..."

 


Past - trailer


Neotřelým lookem a spoustou odkazů na okultismus by mohl zaujmout kanadský snímek "Longlegs", který má na svědomí Osgood Perkins. Trailer na první pohled vypadá úplně jinak, než většina soudobých hororů, které tvůrci chrlí jako na běžícím páse. A to je dobré znamení.

"Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu."

 


Longlegs - trailer
 
 
No a na závěr absolutní laskonka. V kinech se totiž můžete pokouchat klasikou z roku 1977, geniálním čarodějnickým filmem Daria Argenta - "Suspiria". Eurohoror v nejlepší formě a s geniální hudbou Goblin.
 
"První liga klasického hororu s gotickou příchutí - Suspiria doráží konečně k českému divákovi.,, Můžete se potěšit i postrašit z čistokrevného Zla, podlévaného černou magií. S napětím budete pozorovat marný boj nevinných studentek taneční akademie o přežití. Kulisy a efekty strašidelného zámku kdesi v Německu podporované neskutečným hudebním doprovodem skupiny Goblin vás odnesou z dnešního tak zoufale neromantického světa tam, kde strach je opravdový a odkud se vracejí jen ti nejsilnější... "
 
 

Suspiria - trailer

 

Ani knihomolové se rozhodně nudit nebudou. Neseme příjemný štůsek novinek zahraniční i domácí provenience...

Fobos zvětšil už tak pořádnou haldu knížek Darcy Coates. Tentokrát jde o druhé pokračování série "Strážkyně hrobu", v níž se hrdinové a duchové, které spisovatelka oživuje na stránkách svých příběhů, přesunuli ze strašidelných domů na hřbitov. Titul novinky zní "Nenasytní mrtví".

"Nikdy ji nenechá jít… Keira, najatá jako nová hrobnice blightského hřbitova, žije neustále obklopená mrtvými. Pozorují ji v mlze. Bezhlesně na ni volají. Zoufale čekají na pomoc, aby mohli konečně klidně odejít do posmrtného života – a neslyší je nikdo jiný než ona. Všichni neklidní duchové však netouží po spáse.

Někteří mrtví nenávidí živé natolik, že nemohou najít klid. Zatímco se Keira snaží odkrýt spletitou minulost několika nejstarších obyvatel hřbitova, z temného lesa se vyplíží nebezpečí. Před mnoha desetiletími tam pohřbili nemilosrdného sériového vraha, jehož přízrak znetvořila jeho násilná povaha. Je rozzuřený. Nenasytný. A když Keira nevědomky odpoví na jeho volání, mohla by se stát jeho poslední obětí."

 


Interesantní projekt "V Královských zahradách" je antologií povídek domácích autorů, kteří svými díly vzdávají poctu Stephenu Kingovi. Tenhle nápad se zrodil v hlavě Aleše Richtera, který se mimo jiné stará o FB stránky Stephen King CZ/SK (doporučujem) a spolu s elitou české hororové scény přispěl děsivým příběhem i on sám. Vydal Fobos.

"Vydejte se na procházku po Královských zahradách! Letos je to již padesát let od doby, kdy vyšel nekorunovanému králi literárního hororu debutový román. Za tu dobu svou tvorbou dokázal uchvátit a ovlivnit několik generací nejen čtenářů, ale i autorů po celém světě. Jeho dílo, které v mnoha případech překračuje hranici zmíněného žánru, po sobě zanechalo nesmazatelnou stopu.

Nyní se vám do rukou dostává unikátní projekt: antologie, na které se podílelo jednadvacet českých a slovenských autorů, aby svými příběhy vzdali Mistrovi poctu. Čekají vás možná povědomé, nicméně zcela originální kousky, při jejichž četbě zaplesá srdíčko nejednomu fanouškovi žánru.V temných zákoutích Královských zahrad číhají ty nejděsivější noční můry, které vás pevně lapí do svých spárů!"

 

 

Nakladatelství Golden Dog vydává další novelku v rámci edice "Zrnka temnoty" a nejnovějším minizářezem je dílo nováčka na českém trhu, kterým je Chud Lutzke. Ten napsal drsný příběh, který u nás vychází pod titulem "Bledá trojka".

"Alex, Stacia, Kammie, tři dívky, které jsou proti své vůli drženy v domě sloužícím k obchodování s bílým masem, plánují útěk.Nabízí však život mimo dům svobodu, jakou si představovaly? Nebo už je pozdě a jizvy jsou příliš hluboké? Příběh o dospívání a pomstě zkoumající přátelství a zoufalství, které podstoupí, aby zůstaly jednotné. Pohromadě je drží rány, které je spojují."

 


Na své si tentokrát přijdou milovníci domácí hororové scény a povídek. Nakladatelství Golden Dog si totiž vyhrnulo rukávy a pořádně nás zazásobilo. Považte. Soubor kratších prací "Němý křik" dala dohromady Madla Pospíšilová Karasová, která se zatím nejvýrazněji zapsala novelou "V pekle jsme všichni Hébert".

"Madla Pospíšilová Karasová se nebojí drsných témat, která se vám zažerou do duše. Přesvědčit se o tom můžete v novele V pekle jsme všichni Hébert nebo v těchto třinácti velmi různorodých povídkách.Chcete si zahrát vabank o vině a trestu? Putovat ke hvězdám či za duhu? Nahlédnout do nejhrůznějšího pekla? Objevovat tajemství lidské duše? Odvážíte se nahlédnout? Opravdu?Tak to zkuste a knihu otevřete. Slyšíte ten němý křik?"

 

 

Golden Dog sesbíral také povídky Tomáše Martona, jehož jméno by vám mělo být povědomé, pokud se vám čas od času dostane do rukou nějaká domácí antologie. Výběr toho nejlepšího z jeho tvorby dostal poetické jméno "Ve spárech můzy".

"Říká se, že autor potřebuje pro svou tvorbu múzu. Tomáše Martona čas od času do svých spárů polapí jedna velmi náruživá. Vznikají pak příběhy těch nejrůznějších žánrů, jako jsou pořádný horor, sci-fi, ale i humor.Co jen to soused skrývá ve sklepě? A co věčné dilema žít dlouze, ale sám, nebo krátce, zato s láskou? Proč jsou za městem podivné hluboké díry v zemi?Nejen toto naleznete v knize, která je výběrem toho nejlepšího, co z Tomáše Martona vymáčkla múza, když se pařáty zabořila hluboko do jeho nitra."

 


Do třetice všeho dobrého doručila prostřednictvím nakladatelství Golden Dog Eliška Drongová. Nové jméno na hororové mapě se zaklíná odkazem H.P. Lovecrafta a svou povídkovou prvotinu nazvala "Zkazky z Nefritové knihy".

"Zdravím tě, čtenáři, vydej se se mnou na cestu šílenství a krve. Pojďme se podívat, jak si povedou prchající nacisté nebo děda hlídající malé vnuky. Nahlédněme pod pokličku vodního spiknutí i do očí, které viděly víc než kterýkoliv člověk. Přijmi knihu a přidej se mezi nás. Staň se pánem Nefritové knihy."

 


Komiksové fandy čeká druhé pokračování drasťáku Jamese Tyniona IV. "To, co zabíjí děti". Po úspěchu prvního souboru není pochyb, že i "Kniha druhá" bude stát za to. Vydavatelem je samozřejmě Comics Centrum.

"Po odjezdu z Acher’s Peak si Erika Popravčí ani na chvíli neoddychne, v patách se jí totiž objevuje nová nebezpečná příšera. A aby toho nebylo málo, Řád svatého Jiří za ní vysílá svého zabijáka. Zdá se tedy, že Erika tentokrát nemá žádnou šanci.

Kniha obsahuje sešity 21–35 stejnojmenné série. Sešity 16–20 obsahují příběh z minulosti, který není součástí hlavní linie příběhu a Boom Studios ho plánuje zařadit do jiné knihy."

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Kateřina Bizubová - Bašty temnoty (rel.date 09.09.24)

Přidat komentář

Vzhledem ke zvýšenému množství spamu je diskuse moderována. Schválení vašeho komentáře může trvat až 48 hodin.


Zadej správnou odpověď.
randomnessec13