Hackedepicciotto přijíždí do Prahy představit novou desku "Keepsakes"

Alexander Hacke a Danielle de Picciotto přiváží do Prahy své nejniternější dílo.

„Během pandemie jsme si uvědomili, že přátelství je to nejdůležitější, co existuje. To nám chybělo nejvíc, takže jsme každou písničku nové desky věnovali člověku, kamarádovi. Je to album vděčnosti,“ přiznává De Picciotto o letošním dlohohrajícím přírůstku nazvaném "Keepsakes".

Pro universální téma vybrala dvojice ještě tradičnější místo - Auditorium Novocento v Neapoli, jedno z prvních nahrávacích studií v Evropě. Prostor je známý úzkou spoluprací s Ennio Morriconem, jehož některé nástroje hudebníci při nahrávání využili. Basák Einstürzende Neubauten se svou partnerkou na nové desce prolnuly všechny vlivy, které v posledních letech na jednotlivých společných deskách vyzkoušely: temný kabaret, elektrojniku, industrial, náznaky world music i ambientní spády.

Album dvojice Hackepicciotto vydala v polovině léta na labelu Mute records, a pořídit si ho můžete nejen v digitální podobě, ale také na CD a na vinylu. Rozcestník k prodejním místům, ale i ke streamovacím portálům je ZDE.

A co víc. Dvojice novou desku vyjela propagovat do širého světa a neděli 5. listopadu 2023 si vyhradila pro koncert, který proběhne v pražském klubu Kaštan. Vstupenky jsou k dispozici ZDE.

 

 

Hackepicciotto - Schwarze Milch
 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.