Alexander Hacke se svou ženou brzy přehrají v Praze svou čerstvou desku

Alexander Hacke sice v současné době intenzivně dokončuje materiál nové desky Einstürzende Neubauten, před týdnem ale vydal se svou ženou Danielle de Picciotto novou desku, kterou za týden přijede představit publiku v Praze.

Aktuální album nahráli Alexander Hacke se svou ženou Danielle de Picciotto v anglickém Blackpoolu, jedné z nejméně gentrifikovaných oblastí Velké Británie. Pojmenovali jí "The Current" a vydali poslední lednový den na labelu Potomak. „Pokud žijete v chudých oblastech, hluk kapitalismu ustupuje a jste odkázáni na realitu přírody a jednoduché lidské interakce. Naše rychle se rozvíjející společnosti ztratily kontakt s opravdovým společenstvím a empatií. Ničíme planetu i civilizaci, musíme se vrátit k jednoduchým základům. Zeptejte se sami sebe, co opravdu stojí za to,“ říká autorská dvojice ke své nové kolekci, na níž najdeme hodně různých beatů, perkusí a spoustu elektroniky. V souvislosti se svou aktuální tvorbou hovoří Alexander Hacke a Danielle de Picciotto o žánru cinematic-drone a "The Current" je bezesporu jejich dosavadním společným tvůrčím vrcholem. Album si můžete zakoupit v digitální podobě, na CD nebo vinylu níže na Bandcamp profilu dvojice.

 

hackedepicciotto - The Seventh Day

 

Novou desku přijedou už brzy umělečtí a životní partneři Alexander Hacke a Danielle de Picciotto do pražského klubu Kaštan. Na delší čas to bude poslední příležitost vidět vystoupení této s berlínskou, ale také newyorskou uměleckou scénou nedílně spjaté dvojice, neb Alexander Hacke bude mít v dalším průběhu roku mnoho povinností se svou domovskou skupinou Einstürzende Neubauten – ta totiž bude novým albem a patřičným turné slavit čtyřicet let své slavné existence. Večer 15. února 2020 v břevnovském Kaštanu navíc otevře pražská skupina Rouilleux, jíž nedávno vyšla skvělá deska Lycanthropic Sounds. Vstupenku o ceně 220 Kč můžete nakoupit ZDE.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.