Lakeside X vydávají třetí singl a prozrazují datum křtu návratové desky

Pražská synthpopová kapela Lakeside X dotahuje k vydání svou dlouhohrající desku. 

Třetí singl z připravovaného alba dostal název Lifeline. I na jeho vzniku se jako producent podílel Daniel Myer (Covenant, Haujobb). Novinku doprovází lyric video vytvořené z koláže nových fotografií, které s kapelou nafotil fotograf Patrik Vargovčák v jedné z opuštěných továren, a z fotografií z archivu kapely, které pořídila na témže místě a ve studiu Golden Hive.

"Dáváme si záležet na tom, aby každý nový song, který vydáme, ukazoval trochu jinou podobu Lakeside X," říká frontman Janne Marvannen. "Zatímco Fire in the Sky byla zasněná skladba o cestě, vzestupech a pádech a Rising byl klasický synthpopový singl o mizejících citech, Lifeline je asi zatím tou nejpozitivnější skladbou, kterou jsem napsal. Motiv jsem měl v hlavě dlouho, je to jedna z prvních písniček, které jsem pro nové album začal psát. Je tam energie, naděje, smyslnost, je tam radost z blízkosti někoho, kdo je vám v životě záchranným lanem, ať už je ta bytost skutečná, nebo žije jen ve vašich představách," pokračuje zpěvák.

Kapela uplynulý víkend strávila opět ve studiu Golden Hive s tím, že finišovala na mixu nové desky. Deska s názvem "Love Disappears" vyjde na podzim a naplánován je i křest, který proběhne 23. října v pražském Lucerna Music Baru. "Pevně doufáme, že nám to nezkazí nějaká další vlna, protože to bude stát za to. Hodně lidí si v naší kampani na HitHitu lístek na křest předplatilo a my se těšíme, že si zase naplno zahrajeme a představíme novou desku spolu se zajímavými hosty. Druhý den do Prahy přijedou hrát The Cure, takže to bude zajímavé combo a možná něco pro jejich fandy vymyslíme," říká bubeník Igor Dvorský, který má také na starosti koncertní vizuály a je autorem videa k songu Lifeline.

 

Lakeside X - Lifeline

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.