Dark ambientní klasik raison d'être slaví třicet let fungování novou dlouhohrající deskou

Švédský dark ambientní projekt raison d'être po třech letech přichází s novým albem.

Psal se rok 1991, když ještě náctiletý Peter Andersson založil svůj projekt raison d'être, a brzy se stal senzací na tehdy vlivném labelu Cold Meat Industry. Od té doby se toho na scéně odehrálo mnoho. Peter přišel s desítkami hodin své autorské muziky nejen skryt za tímto jménem, ale vedle toho stačil obsluhovat spoustu dalších projektů jako třeba Atomine Elektrine, Grismannen, Necrophorus, Panzar, Bocksholm nebo Stratvm Terror, které tvořil sám nebo s jinými muzikanty. Po mohutné reedici zásadních alb historie projektu na vinylu, přichází Peter s novou dávkou muziky. 

 

raison d'être - Daemonum (Official Album Teaser 2021)

 

Základní dávkou je hodinu a čtvrt dlouhé album "Daemonum". Andersson se obloukem vrací ke svým kořenům, kdy elektronický základ svých kompozic doplňuje industriálními hlukovými ornamenty, samply klasických nástrojů a zpěvů, nejvíce gregoriánského chorálu. Album vychází už zítra, 16. září 2021, a pořídit si ho můžete v digitální podobě a v limitovaných edicích na vinylu na na CD nosiči.

Komu je to málo, přichystal autor rozšířenou edici novinky o druhý nosič "Daemoniacum", který přinese dalších šest kompozic a více než čtyřicet minut nové hudby. Obě desky jsou znovu silně ovlivněny myšlenkami C. G. Junga. I dvojalbum je k dostání níže na Bandcamp profilu vydavatelství Cyclic Law v digitální podobě, na CD a na vinylu.

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.