Vzkříšení Lakeside X probíhá ve studiu pod taktovkou Daniela Myera

Velmi příjemná novinka přichází z tábora domácích, už delších dobu hibernovaných Lakeside X. Trojice je zpět a připravuje návratové album!

Po více než 10 letech, které uplynuly od vydání jejich poslední řadové desky "City Of Red Lights", se vrací na scénu pražská synthpopová skupina Lakeside X. Kapelu dnes tvoří trojice Janne Marvannen, Robert Broj a Igor Dvorsky. Na předchozích albech byla kromě syntezátorů slyšet i kytara, ale po odchodu kytaristy Vita Hayeka to vypadá, že se formace vydává výrazně elektronickou cestou. Možná i z toho důvodu se trio spojilo s Danielem Myerem, který s kapelou připravuje nový materiál.

Daniela Myera není třeba čtenářům Sanctuary.cz nějak zvlášť představovat, přesto pro jistotu připomínáme, že je to úhlavní persona kapel či projektů Haujobb, Liebknecht, Architect nebo Rendered. Daniel je také dlouholetý člen synthpopových klasiků Covenant, na svém kontě má desítky remixů například pro Front Line Assembly, Front 242, De/Vision, Mesh, Depeche Mode nebo Recoil.

“Daniel je na evropské elektronické scéně skutečně velmi respektované jméno a jeho práce mluví za vše”, říká frontman Janne Marvannen. “Chceme se neustále posouvat a vyvíjet a práce s takto špičkovým producentem je přesně to, co jsme k našemu novému startu potřebovali. Je to pro nás pro všechny navíc nová zkušenost, vzhledem k tomu, že pracujeme na dálku. Máme z toho ale velmi dobrý pocit a myslím, že se naši příznivci mají na co těšit.” Termín vydání ani název nového alba zatím není znám. “Brzy dáme vědět další novinky, sledujte naše stránky, Facebook a Instagram”, slibuje klávesista Robert Broj. Kapela také plánuje spustit crowdfundingovou kampaň na podporu financování produkce alba.

 

Lakeside X - new album teaser 2021/2

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Jedna z nejlepších! zpráv roku 2021.
Naprostý souhlas.Ochutnávka vypadá slibně.Už ted jsem napnutý. Budou nové album opět vydávat u Brněnského labelu X-Production nebo i v tomhle bude změna? Dotaz na někoho kdo něco o tom ví,více.
Tak snad to už konečně bude dobré album.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.