Front 242 postupně zpřístupňují koncertní záznamy své bohaté historie

EBM pionýři Front 242 využívají koronavirové pauzy ke zpřístupnění archivních koncertů. 

Prvním kouskem je záznam vystoupení, kteří Jean-Luc De Meyer a spol. odehráli v roce 1987 v německém Hamburgu v rámci turné k desce "Official Version". Záznam "Hamburg 87 - Official Version" už kapela zařadila do rozšířeného boxu "No Comment/Politics Of Pressure" v roce 2016. Takto samostatně je koncert ale v dispozici poprvé. Níže, v digitální podobě. 

 

 

Druhým záznamem je pak "Ancienne Belgique 89-Front By Front". Koncert, který Front 242 odehráli v rámci turné k desce "Front By Front", se odehrál 11.3. 1989 v bruselském "Ancienne Belgique". I tato nahrávka už spatřila světlo světa před pěti roky. Tentokrát na rozšířené verzi alba "Pulse" pojmenované "<Filtered> Pulse". V letošním roce je poprvé k dostání samostatně. Znovu jen v digitální podobě.

 

 

Třetí záznam se dostává k fanouškům vůbec poprvé. Ostatně živák právě z turné k albu "Tyranny For <You>" nikdy nebyl oficiálně, krom poloilegálního live alba "Live Target", kapelou zpřístupněn. Deska "91 (live in EU)" nabízí výběr nejlepších momentů kapely z evropské části turné. K dispozici bude od 26. března 2021 díky labelu Alfa Matrix v digitální podobě, na vinylu i na CD nosiči. 

 

 

Čtvrtý živák "USA 91 (live in the USA)" zůstává v roce 1991. Obsahuje, jak už název naznačuje, výběr skladeb z americké části turné k albu "Tyranny For <You>" . I zde label Alfa Matrix plánuje nabídnout live album posluchačům od 26. března 2021 v digitální podobě, na CD i na vinylu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.