Dead Can Dance odkládají turné a Brendan Perry na nové sólovce vzdává hold řeckým uprchlíkům

Brendan Perry vydal album, ve kterém skládá poklonu řeckému hudebnímu stylu rebetiko. Zaplňuje tak čekání, které se o rok protáhlo skrze odložené turné Dead Can Dance na jaro 2022 (více ZDE).

"Poprvé jsem se setkal s rebetiko hudbou v řeckých kavárnách a tavernách předměstí Melbourne na konci sedmdesátých let. Řečtí migranti do Austrálie přicházeli v postupných vlnách od konce 19. století. I já v té době době byl migrantem, který se Austrálie přestěhoval z Anglie strastiplnou šestitýdenní plavbou na staré řecké lodi „Ellinis“. Právě na palubě této lodi začala moje osobní hudební odysea, když jsem se zde naučil hrát na kytaru", odhaluje pozadí vzniku nové sólové desky Brendan Perry.

"V průběhu let jsem nashromáždil značnou sbírku reprodukované hudby, tradičních nástrojů a memorabilií vážící se k Řecku a především k hudbě rebetiko - hudbě řeckých migrantů, na evropský kontinent násilně odsunutých z dnešního Turecka ve třicátých letech minulého století", pokračuje Brendan. "A protože jsem zjistil, že neexistují prakticky žádné verze písní rebetiko zpívané v angličtině, rozhodl jsem se, že tuhle chybu svou novou deskou napravím", dodal na závěr.

Album "Songs of Disenchantment - Music from the Greek Underground", jak se kolekce deseti upravených skladeb jmenuje, vyšla v pátek 20. listopadu 2020 v digitální podobě na nově založeném Perryho Bandcamp profilu. Kolekci si zde můžete objednat i na vinylu a na CD nosiči. Ty budou s dispozici teprve 22. února 2021. 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.