Listopadové strašání

Kina, koncerty, cony - na to všechno můžeme momentálně jenom vzpomínat. Naštěstí jsou mezi námi pořád lidé, kteří se snaží zachovat normální život alespoň v online prostoru a zabavit nás tak alespoň tímhle způsobem.


Vzhledem k výše zmíněnému můžeme sekci kinopremiér rovnou škrtnout a stejně dopadl také plánovaný Horrorcon. Ale ne tak docela. Pořadatelé se totiž rozhodli přesunout letošní pátý ročník do virtuálního prostoru a vy tak můžete 21. listopadu strávit příjemný den ve společnosti tvůrců, vydavatelů a dalších zajímavých exotů zasažených hororem. V neposlední řadě taky proběhne hned několik soutěží a vy budete moci vyhrát spoustu pěkných cen a suvenýrů. Samozřejmě souvisejících s hororem. A pozor - startuje se už v 10 hodin dopoledne. Pro bližší informace sledujte web Horrorconu nebo event akce.

Aby vám nic důležitého neuniklo, předkládáme vám k studiu podrobný rozpis toho, co se bude celý den na Youtubu Horrorconu dít:

 


 

Mezi vydavateli, kteří věnovali ceny pro výherce soutěží na Horrorconu je i Beta Dobrovský. Ti se u nás svědomitě starají o Kingovic famílii. V listopadu se mohou fanatičtí fans Stephena Kinga těšit na povídkovou sbírku "Pátá čtvrtina".

"Noční můry a snové výjevy - povídky z konce osmdesátých a začátku devadesátých let jsou opětovným důkazem Kingova vypravěčského umění a netradičních nápadů. Najdete zde jak klasické hororové kousky, tak i neméně zajímavé příspěvky k tvorbě A. C. Doylea nebo R. Chandlera a dokonce jeden televizní scénář.Povídky uveřejněné v této knize jsou druhou polovinou rozsáhlého povídkového souboru, který na začátku devadesátých let v USA vyšel pod názvem Nightmares & Dreamscapes. Reedice první poloviny vyšla v nakladatelství Beta pod názvem Dolanův cadillac."


 


Naopak naprostým nováčkem do češtiny překládaného hororu světové úrovně je John Everson, s nímž se budete moci seznámit díky titulu s krásně stylovým názvem "Dům u hřbitova". Tuhle laskominu k nám dostalo nakladatelství Carcosa.

"Na hřbitově Bachelor’s Grove stojí zvláštní dům. Mezi místními se povídá, že jej obchází přízrak, a není proto divu, že stavení se téměř každý už léta vyhýbal a k návštěvě lákal pouze uctívače ďábla… Teď v něm vidí příležitost místní podnikatel, který chce využít jeho strašidelné pověsti a hodlá jej proměnit v halloweenskou atrakci. Požádá svého kamaráda tesaře, aby dům uvedl do provozuschopného stavu, a pozve skupinku ostřílených designérů, aby mu vtiskli moderní hororovou tvář.

Každá místnost má připomínat scénu z nějakého slavného filmu a z koutů se bude linout dramatická syntezátorová hudba, jakou mají v oblibě režiséři Dario Argento nebo John Carpenter. Nová atrakce vyvolá velký zájem, ale zároveň se v okolí začnou objevovat auta se zhroucenými řidiči za volantem, kteří po procitnutí netuší, jak přišli ke svému řeznému poranění…"

 

 

Když už jsme u Carcosy, povězme si jedním dechem taky o dalším titulu Carltona Mellicka III, který si už u nás stihl vybudovat základnu příznivců svým neotřelým bizarro blouzněním. Jeho už celkově čtvrtou u nás vydanou knihou budou "Lidožrouti z Lízatkova".

"Lidožrouti z Lízátkova jsou sladce surové bizarro o zvláštních krvelačných bytostech z podzemí, které přes den, kdy jsou dospělí v práci, rafinovaně útočí na nic netušící děti. Těmto stvůrám, svůdným a opojně vonícím tak, aby jim nikdo neodolal, se postaví typický mellickovský hrdina Franklin Pierce, opět tak trochu lúzr, který žije se dvěma manželkami, miluje koťata, death metal, historii, pivo a má chirurgicky vylepšený mozek.

Franklin se chce pomstít za smrt svých sourozenců, kteří v útlém dětství podlehli vábení cukrových lidožroutů, ale dokáže si se všehoschopným nepřítelem poradit? Je schopný v přímé konfrontaci odolat zrůdě, jež na něj vytáhne zbraně toho nejsladšího kalibru?"

 

 

Máte rádi Draculu potažmo Brama Stokera? Potom vás nejspíš potěší nejnovější přírůstek u Fobosu z pera Dacre Stokera. "Dracul" se totiž vydává po stopách autora jednoho z nejslavnějších hrůzostrašných příběhů.

"Píše se rok 1868 a jednadvacetiletý Bram Stoker se zabarikáduje v místnosti ve věži opuštěného kláštera. Je vyzbrojený zrcátky, krucifixy, svěcenou vodou, košíkem bílých růží a revolverem. Jedinou útěchou mu je láhev slivovice. Vroucně se modlí, aby přežil tuto noc. Času není nazbyt a on narychlo sepisuje znepokojivé události, které ho sem přivedly. Vypráví děsivý příběh o dětství v Dublinu, častých nemocech, záhadné chůvě, o lidech, kteří údajně zemřeli, a přesto žijí, o pověrách, z nichž se náhle stala realita. Neboť za zamčenými dveřmi čeká nelidská noční můra, s níž, jak doufal, skoncoval před lety…

Po téměř sto padesáti letech od vydání Draculy se Dacre Stoker, praprasynovec Brama Stokera, vrací k původním deníkovým záznamům svého slavného předka a k záhadám a nezodpovězeným otázkám doprovázejícím toto výjimečné literární dílo. Na základě dokumentů z autorovy pozůstalosti vytvořili spolu s americkým spisovatelem J. D. Barkerem (autor románů Čtvrtá opice nebo Pátá oběť) mrazivý příběh, který čtenářům odhalí prapůvod samotného hraběte Draculy, jeho tvůrce i tajemné ženy, která je navždy spoutala k sobě."



Co vy a poezie? Pokud vás láka spojení hororu, básní a českých autorů, potom je právě vám určená sbírka "Co číhá v temnotách", která vychází v edici Horrorconu a o její vydání se zasadilo nakladatelství Golden Dog. Sbírku editovali Kristina Haidingerová a Zdeněk „Zelda“ Záleský, o předmluvu se postaral Petr Boček a kniha je bohatě ilustrována Annou Korbelovou.

"V hlubinách temnoty číhá Prokletý král.
V hlubinách temnoty číhá Smrt.
Je tam Marnost.
Hymna podsvětí.
Nekropolis.
A možná i Milost.

Sbírka hororových básní opředených závojem hříchu, fantastiky, filosofie, erotiky a bizarnosti. Na knize se podílelo 21 umělců, kteří svůj vztah k hrůze reprezentují stylem takřka opojným. Tato jedinečná sbírka vás pohltí a vezme do nejtemnějších zákoutí vaší duše. Troufnete si vstoupit?"

 


Už druhého tištěného výboru se dočkal internetový hororový magazín Howard. Pokud vás tedy nebaví louskání na čtecích zařízeních, potom třeba vezmete zavděk výběrem článků z jeho druhého ročníku, který vycházel v roce 2013. Rozhovory (třeba Andreas Marschall, Macarena Gómez), profily (James Herbert, David R. Ellis atd), články (Indonésky filmový horror a další). Vše na A4 na 68stranách díky Golden Dog.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.