Belgrado přivezou do Prahy svůj inovativní post-punk

Dva Venezuelané, Brit a Polka v čele, takové je složení v Barceloně usazeného post-punkového kvartetu Belgrado. Kapela, která po celou dobu téměř desetileté existence zůstává věrná svým anarcho-punkovým kořenům, patří mezi to nejzajímavější, co může evropská undergroundová scéna v tomto žánru nabídnout. Na kontě mají tři dlouhohrající desky, z čehož poslední dvě - "Siglo XXI" a "Obraz", vydal respektovaný nezávislý label La Vida Es Un Mus. Zatímco první dvě alba vycházela primárně z evropské post punkové klasiky osmdesátých let, zejména z polské coldwave, na třetí desce pod vlivem zážitků z jihoamerického turné Belgrado rozebrali minimalistický zvuk na prvočinitele a poskládali ho nanovo, tentokrát obohacený o prvky psychedelie, dubu a další exotické rytmy.

 


Belgrado - Jeszcze Raz

 

Belgrado zahrají 10. prosince ve smíchovském klubu Underdogs’ Ballroom. Večer zahájí ve Vídni žijící umělkyně, performerka a queer aktivistka Zosia Hołubowska aka Mala Herba. Svou hudbu charakterizuje jako synth witchcraft, kde typický dark wave zvuk a hypnotické beaty originálně kombinuje s náměty vycházejícími z tradiční hudby, magie a démonologie východní Evropy.

 


Mala Herba - Wszystko Marnosc

 

Vstupenky lze zakoupit v předprodejní síti GoOut za 213 Kč. Zbylé vstupenky budou k dispozici na místě v den koncertu za 300 Kč.

Info o koncertě:

Úterý, 10. prosince / Underdogs’ Ballroom, Nádražní 3, Praha 5 / pořádá kolektiv Underdogs’ a Fluff Fest. Předprodej hledejte ZDE.


 

   

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.