Do Česka v říjnu dorazí Mueran Humanos, Ploho nebo Lea Porcelain

Podzimní klubová sezóna se rozjíždí na plné obrátky a v říjnu přinese slušnou porci postpunkových koncertů. Například klubová vystoupení německé dvojice Lea Porcelain, argentinského dua Mueran Humanos nebo Ploho, kteří se do Česka doplahočí až z daleké Sibiře.

Začneme koncerty trojice Ploho z ruského Novosibirsku. V letošním roce vydala ceněnou desku "Пыль" (česky Prach) a vyráží s ní na evropskou šňuru vystoupení. V úterý 8. října vystoupí v pražském Café v lese. Zde publikum navnadí domácí předskok Page Turners. O dva dny později se představí v v brněnském Bajkazylu se supportem nám známým Bloodpact a nakonec budou 12. října jednou z hvězd dalšího pokračování bratislavské Batcave události, která proběhne v klubu Fuga.
 

Ploho - Закладка 
 
 
Další zajímavý koncert bude jistě vystoupení Mueran Humanos. Argentinská dvojice operující ze středu světa v Berlíně přijíždí s čerstvou (a skvělou) deskou "Hospital Lullabies". Kdo je někdy někde viděl, tak ví, proč přijít. Kdo je neviděl, musí to rychle napravit: geniálně repetitivní basa, pestrá džungle elektronických zvuků, mužský a ženský hlas, neprvoplánová energie, za všech okolností temná a dekadentní atmosféra. Datum: sobota 19. října 2019. Místo: pražský klub Underdogs'.
 
 
Mueran Humanos - La Gente Gris
 
 
Na závěr tu máme jednu koncertní premiéru, i když se paradoxně jedná o kapelu, která to má do Prahy jasně nejblíže. Mluvíme o dvojici Lea Porcelain z Berlína, která vyráží na turné k vydání svého nového EP "Love Is Not An Empire". Na něj vždy přibírá živou rytmiku, aby tak studiové písničky převedli na koncertě do podoby nejen postpunkové isonické katarze.  Přečtěte si rozhovor s kapelou, který jsme před dvěma roky spáchali na festivalu Wave Gotik Treffen (ZDE) a pak vyražte 21. října do pražských Kasáren Karlín.
 
 
Lea Porcelain - Clock Of Time

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.