Jan Háber vydal silně autobiografické depresivní album jako Aksal Rotkod

Další čerstvou novinku před pár dny vydal Jan Peter Háber. Toho známe z řady vlastních projektů: QR-Rh85, Roboticon nebo Projekt Neplecha. Teď vydává album nazvané "Ďakujem, že neviem ako žiť" po novým jménem Aksal Rotkod. Sám aktor vysvětluje krok takto: "Je to veľmi osobne album, v iných projektoch takto sa osobne  nevyjadrujem. Má príbeh (zasa trochu tej fikcie), pojednává o myšlienkových pochodoch sexuálne zavisleho až pomaly sociopata so sociálnou fóbiu. Zároveň je dosť vulgárne. Inšpiroval ma Charles Bukowski a Leonard Cohen.

Hudobne je to tiež posun inde. Sú tam schované gitary, ústna harmonika je tam počuť čistejšie. Prostě koncept, ktorý sa mi pod iný projekt nehodil." Autor se na desce, kterou si můžete stáhnout zadarmo nebo cenu, kterou si sami určíte, zaobírá partnerskými rozchody a je to i album hledání a nenalézání. "Album sa da chápať dvojak. Bud ako silne negatívny a zatrpknuty, alebo ako sranda. Fakt, keď si ho púšťam, smejem sa. Hlavne som si ho robil pre seba a aj keď som miešal realitu s fikciou, snažil som sa zbaviť autocenzuri," dodává na závěr velký fanoušek gotiky "Jančí".

Toho si mimochodem budete moci vychutnat v Praze již tuto sobotu 7. dubna, neboť zahraje na akci Body Beat s projektem QR-Rh8 a zároveň se představí i jako DJ Dr. Love.
 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.