Červencové strašání

Nějaké to pomrazeníčko hrůzou se v těchto horkých dnes určitě hodí! Čeho se v červenci dožije hororový fanda?


Máte někdy chuť zabít, případně aspoň přizabít, svoje sousedy potažmo vůbec někoho ve vašem okolí? Potom vás možná zaujal námět některého z filmů „The Purge“ (u nás „Očista“). Právě tak se totiž říká noci, během níž je dovoleno vše. Můžete vesele provádět veškeré darebačiny, včetně vraždy a to vše prosím naprosto legálně. Režisér James DeMonaco se s tímhle svým nápadem vrací do kin potřetí, tentokrát s titulem „Očista: Volební rok“.

"Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem.

Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých."

 


Očista: Volební rok - trailer
 

Bojíte se tmy? Švédský režisér David F. Sandberg dostal v roce 2013 nápad, že právě tento odedávný člověčí strach využije ke kraťasu „Lights Out“. Stalo se, a protože měl tenhle chlapík nejspíš pocit, že by se s tímhle námětem dalo dělat něco víc, pustil se do práce a výsledkem je stejnojmenný celovečerák, který se v našich kinech bude jmenovat „Zhasni a zemřeš“

"Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla."

 


Zhasni a zemřeš - trailer
 

Chcete raději užít něco duchařské legrace? Více než tři dekády po uvedení legendárních "Ghostbusters" se známá firma vrací do kinosálů s novým příběhem. Mají noví "Krotitelé duchů" šanci uspět i dnes?

"Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět!"

 


Krotitelé duchů - trailer
 

 

Jestli spíš potřebujete něco na válení u vody nebo na hřbitově, potom můžete zkusit třeba horor Joshe Malermana "V pasti - Neotvírej oči nebo zemřeš". Ten českým čtenářům představuje vydavatelství s pekelným jménem Zelený kocúr. Co můžete čekat?

"TAM VENKU NĚCO JE…

Něco děsivého, co člověk nesmí spatřit. Stačí jediný pohled – a podlehneš smrtelnému násilí. Nikdo netuší, co to je ani odkud to přišlo.

Pět let poté, co všechno začalo, zbývá už jen hrstka přeživších – včetně Malorie a jejích dvou malých dětí. Malorie žije v opuštěném domě poblíž řeky a už dlouho sní o tom, že uteče někam, kde snad bude s rodinou v bezpečí. Cesta, která ji čeká, je však hrozivá: překonat pětadvacet kilometrů po proudu řeky v malé loďce – poslepu. Stačí jedno špatné rozhodnutí a všichni zemřou. Něco je sleduje. Je to člověk, zvíře nebo stvůra?

Ponořena do tmy, obklopena známými i neznámými zvuky, se Malorie vydává na svou hrůznou odyseu – na cestu, která ji zavede do nespatřeného světa i do minulosti, k přátelům, kteří jí kdysi zachránili život. Josh Malerman ve své úchvatné prvotině prolíná přítomnost s minulostí a nabízí čtenáři hrůzný, zároveň však nesmírně poutavý příběh zborceného světa, který budete hltat do poslední stránky."

 

 

Sednul vám román "Wonderland - Země divů" spisovatelky Jennifer Hillier? Potom nemáte důvod nedat šanci jejímu dalšímu dílu, kterým je Baronetem vydaný "Řezník". Co si na nás připravila autorka tentokrát? 

"Před třiceti lety policejní náčelník Edward Shank dopadl a zastřelil nejproslulejšího sériového vraha v historii Seattlu: Řezníka z Beacon Hill. Nyní, ve věku osmdesáti let, přenechává svůj viktoriánský dům vnuku Mattovi, nadanému kuchaři.Během rekonstrukce, kterou Matt v domě provádí, dojde k hrůznému objevu.

Matt se musí rozhodnout, zda bude ignorovat děsivé tajemství, půjde na policii či zda vezme věci do vlastních rukou. Jeho přítelkyně Sam věří, že její matka byla zavražděna Řezníkem, třebaže k její smrti došlo dva roky poté, co Edward Shank vraha zastřelil. Sam nicméně její pátrání přivádí stále blíž k pravdě… a také rovnou k Mattovu hroznému tajemství."

 

 

 Máte rádi některý z povedených hororů Joe Hilla? Máte rádi komiks? Máte rádi komiksovou sérii „Zámek a klíč“? Potom by vám neměl uniknout ani nový projekt vykutáleného synka Stephena Kinga, v češtině nazvaný „Plášť“, který si vzalo na starost Comics Centrum.

"Plášť: Edice Deluxe“ obsahuje sérii „Plášť“ i její prequel „Plášť 1969“. Strhující temný příběh o moci, nenávisti, lásce a pomstě vznikl rozvedením povídky Joe Hilla ze sbírky „Bobby Conroy vstává z mrtvých“. „Plášť 1969“ – v tomto příběhu vás zavedeme do vietnamské džungle, ve které střet černé magie a válečných hrůz zrodí brutální odplatu. Přečtete si i původní povídku Joe Hilla "Plášť" s poznámkami scenáristy Jasona Ciaramelly. Zjistěte, co se stane, když se vyplní dětský sen tomu nepravému.“

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.