Povstali noví Curtisové 2

Seznamte se s dalšími pohrobky manchersterského kultu.

Před necelými šesti roky jsme vám nabídli několik tipů na kapely, které vnesli ducha nesmrtelných Joy Division do 21. století a my měli za to, že se vyplatí je sledovat (ZDE). A protože nám píšete, abychom podobný výběr zopakovali, vaše volání jsme vyslyšeli a zde předkládáme soupis jmen, do kterých vkládáme naděje.

Bleib Modern (www.facebook.com/bleibmodernmusic)

Philipp Läufer založil Bleib Modern původně jako sólový projekt s cold wave/dark popovými spády. Jenže věci nabraly trochu jiný spád a dnes mluvíme o projektu z německého Bambergu jako o regulérní pětičlenné kapele s výrazně post-punkovým soundem. Dva roky fungování stačily, aby pánové vydali dvě řadová alba, další tři EPčka a odehráli hromadu koncertů nejen v rodném Německu. Máme za to, že tahle partička má v současné době našlápnuto jako málokdo!

 
 
The Agnes Circle (www.facebook.com/theagnescircle)

Londýnská dvojice The Agnes Circle debutovala EPčkem "Modern Idea" teprve před necelým rokem. Přesto už teď houstne okolo dua atmosféra před vydáním jejich dlouhohrající prvotiny. Není divu, jejich mix post-punku, darkwave a cold wave ingrediencí má sílu a dvojice dokáže vše na koncertech maximálně prodat.
 
 
 
Eagulls (www.eagulls.co.uk)

Post-punková partička Eagulls z Leedsu zaujala už před dvěma roky svým eponymním debutovým albem. Na novice se nezříká zásadních post-punkových elementů. Ty ale bere do ruky a používá jinak, po svém. Výsledkem je, a to je největší devíza desky, stále jednoduchá a strhující hudba, a tak čekáme, že se kolekce "Ullages" objeví v mnoha výročních žebříčcích rekapitulující  hudbu tohoto roku, A to říkame s vědomím, že je teprve začátek června!
 
 

 

Japan Suicide (www.facebook.com/Japan.Suicide)

O italské partě Japan Suicide jsme vás nedávno informovali v souvislosti s uvedením klipu A Mood Apart. Jejich loňské album "We Die In Such A Place" překvapilo svou vyzrálostí. Výborné klipy, koncerty v zahraničí, tahle parta z městečka Terni má v současné době napilno!
 

 

Preoccupations (www.facebook.com/Preoccupationsband)

Preoccupations
.Že vám tohle jméno nic neříká? A co Viet Cong? Ano, tihhle Kanaďané si získali respekt loni vydanou debutovou deskou. Ovšem neustálé otázky zvídavé otázky či dokonce protesty, týkajících se jejich netradičního, dle jiných ofenzivního a (vzhledem k historickým souvislostem) neuctivého názvu, je donutilo se přejmenovat. Dnes Preoccupations práve vyjíždí na turné s postrockery Explosions in the Sky a začínají sbírat materiál na druhé album....
 

 

Jessica 93 (http://jessica93.com)

Jde hrát post-punk jako sólista a neztratí přitom tvorba na živelnosti, kterou tento žánr potřebuje? Pařížan Geoff LaPorte ukazuje, že odkověď na položenou otázku můe být kladná. Jako Jessica 93 funguje šestým rokem, vydal celkem čtyři desky, ale teprve v poslední době se jeho smyčkovací post-punková mašina začíná rozjíždět do světa. V letošním roce zahrála na Wave Gotik Treffen, kdy zahraje v ČR?
 

 

Super Besse (http://supersuperbessebesse.com)

Bělorusko nepřestává překvapovat. Země, kde lidská práva často dostávají na frak, se tu a tam zrodí kapela, kterou můžeme místním pouze závidět. Vzpomeňme třeba na eletrocoreové Ambassador21 nebo EBM sebranku Diffuzion. Teď přichází na řadu post punk/gothic/cold wave trojice Super Besse s debutovou deskou "63610*". Jen se bojíme, že jejich geografická poloha jim znemožní expandovat více do zahraničí. Rozhodně objev, který se i přesto vyplatí sledovat.
 

 
 
In Letter Form  (www.inletterform.com)

Na závěr se přesuneme do San Francisca, abychom si posvítili na čtveřici In Letter Form. Ti na konci roku oslaví 5 let fungování. Před dvěma roky si svůj debut "Explorations Of Unknown Destinations" museli ještě vydat sami. Jenže poté začali mocně koncertovat, získali jako live band velmi dobré renomé, a tak pro jejich novou desku "Fracture. Repair. Repeat." si už mohli vybírat z nabídek řady vydavatelství. Nakonec si plácli s významným hráčem na severoamerickém trhu – Metropolis records. A to přesto, že ten se primárně zaobírá elektronikou!
 
 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.