Mexická tvrdě elektronická mlátička se poprvé chystá do Prahy

hocico_sPoslední únorový den můžete v Rock Café vůbec poprvé vidět latinskoamerický elektronický nářez Hocico za doprovodu německých Digital Factor a českého projektu mulpHia.







 

Dvojice Hocico z Mexika položila základy tvrdě elektronickému žánru aggrotech a patří už od roku 1993 po celém světě k jednomu z novodobých hudebních kultů. Jejich koncerty jsou v zahraničí situovány do hal pro tisíce fanatických návštěvníků a jejich alba vydává renomovaný label Out of Line.

Proto je  čtvtek 28. února 2013 pro milovníky ostřejší elektroniky svátkem, na který se bude ještě dlouho vzpomínat. Pánové Erk Aicrag a Racso Agroyam předvedou na premiérovém českém (a zároveň jednom z prvních letošních) vystoupení také dlouho očekávanou novinku “El Último Minuto (Antes de que Tu Mundo Caiga)”, která vyšla 7. prosince po dvouleté pauze. Mexická dvojice čerstvé album charakterizuje jako svou "zatím vůbec nejtvrdší desku", a to je u smečky, která čerpá z odkazu raných industriálních formací typu Skinny Puppy a energie mexických hardcore punkových kapel, co říct.

Deska, inspirovaná především hysterií a paranoiou kolem údajného loňského konce světa, zatím sbírá uznání jak u zahraničních hudebních magazínů, tak mezi nadšenými fanoušky. Jejím mottem je: "Jakou hudbu si pustíš ve své poslední minutě? Tanči na Apokalypsu, protože zítra by už mohlo být na všechno pozdě!"  Přijďte si tedy tuto nekompromisní apokalyptickou výpověď "Aztéků budoucnosti" vyposlechnout sami ve čtvrtek do Rock Café – v pátek už by totiž mohlo být na všechno pozdě...


Hocico - Bite Me! 


Mexičany doplní v sestavě německá electro parta Digital Factor. I když trojice z Lipska funguje na scéně téměř 20 let, v Čechách je začínáme více registrovat až v poslední době – premiérově se ukázali jako předskok na úplně posledním koncertu Vanessy v Meetfactory a viděli jsme je i v Praze a Bratislavě před legendárními Front Line Assembly. Digital Factor vydali prozatím poslední desku Trialog“ v předloňském roce a to jim vyneslo i možnost zahrát si na loňském ročníku prestižní polské Castle Party. 

Digital Factor
Digital Factor


Na večírku se po pětileté pauze znovu naživo představí i domácí projekt mulpHia, který předvede svojí zbrusu novou show i nahrávky z desek, které mezitím vyšly v koncertní pauze. Za projektem stojí kuntohorský muzikant a producent Richard Viduna, do jehož tvorby se zamiloval respektovaný maďarský vydavatel Advoxya records. I kdyby se tedy na prkna klubů vrátila jenom mulpHia, srdce (nejen) tuzemských fanoušků zaplesají blahem. Inu, hudební svátek se vším všudy...

MulpHia
MulpHia


Pokud jste tedy někdy sluchem nebo pozorností jen zavadili o alternativní elektroniku a chtěli jste někdy zkoumat temné hlubiny, kde se, skryta před všepátrajícím zrakem mainstreamu, vyvíjí zcela samostatná evoluční odnož elektronické hudby, máte šanci se do ní ponořit na akci, která se jen tak nebude opakovat. Bez přehánění.

HOCICO (MEX), Digital Factor (D), mulpHia (CZ)
Praha, Rock Café (Národní 20)
Vstup: předprodej v síti Ticketstream 320 Kč / na místě 420 Kč
FB event koncertu - www.facebook.com/events/453255318058982/

Plakát Hocico

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Ale jo.. Nebylo to spatny ;-)
Souhlasim. Po dvaceti letech jejich existence je videt i v zemi, kde tenhle zanr nema prakticky zadne zazemi a jen hrstku fanousku (proto CR objizdeji obloukem) je to zkratka pekny :-) Vic jsem od toho necekal. Tudiz se nelze divit ani tomu zvuku, neni to tu na hutny elektronicky zvuk zkratka zarizene, jako treba v sousednim Nemecku.<br /><br />Jen doufam, ze k nam jednou od sousedu dorazi i to nekoureni v salech, nevim proc mam po koncertu smrdet jako popelnik a cely se muset od hlavy k pate vyprat. Tak snad nekdy priste ...
Ja to myslel trosku ironicky :-) protoze me to bavilo moc..<br />Zvuk byl diky spuntum u me ok :-)<br /><br />Jinak s tim kourenim absolutni souhlas ;-)
skvely vecer, diky!
škoda toho zvuku
Zvuk - je pravda, že na začátku se s ním zvukař trochu pral, ale od cca 20 minuty byl podle mne křišťálový!
Zhruba v pulce mi prislo ze trochu zeslabl, coz ale muze byt dost subjektivni ;-) Nicmene ke konci (pred pridavkem) bylo slyset nekolik zkresleni ("zachrochtu"), ktere urcite nebylo umeleckym zamerem.<br /><br />Ale jinak ok.
bylo to neskutecne peklo. akorat nechapu lidi co stali na tuhle hudbu jak pecky.<br /> ja si to uzila maximalne a bylo to proste supr.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.