Proslulé kostýmy Davida Bowieho budou k vidění na londýnské výstavě

Vizitku rockového chameleona si nevysloužíte v hudební branži jen tak. V případě Davida Bowieho za ní stojí několik desítek kostýmů, legendárním Ziggy Stardustem počínaje. Od příštího roku budou k vidění v londýnském muzeu.

David-bowie-ziggy-stardust

Retrospektiva glamrockového krále se podle mnoha zdrojů měla konat přímo pod kurátorským dohledem jeho veličenstva. Jak ale píše deník The New York Times, Bowie vydal k výstavě stanovisko, ve kterém popírá sebemenší zapojení do projektu i spolu-kurátorskou funkci na přípravách.

 

Přesto insitituce, která se nazývá oficiálním "Archivem Davida Bowieho" dala neomezený přístup k umělcovým oblečkům k dispozici a od příštího roku je budete moci zhlédnout v londýnském Victoria and Albert Museum. Ve výstavních prostorách  v londýnském obvodu Kensington a Chelsea, které se specializuje na aplikované a dekorativní umění. 

 

 

Jak si fanoušci mohli povšimnout, sám Bowie se v posledních letech skrývá v nejzazších koutech své galaxie a přes média promlouvá pouze ve spojistosti s obdobným distancováním od projektů probíhajících pod jeho jménem. Naposledy tak stornoval muzikál, který měl v britské metropoli oslavovat jeho diskografii. Psali jsme zde.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.