The Prostitutes budou natáčet s Youthem – pokud jim fanoušci pomohou

Popově post punkoví bohatýři The Prostitutes v letošním roce chtějí natočit novou řadovou desku. A protože se spojili se samotným legendárním Youthem z Killing Joke, prosí fanoušky, aby jim pomohli si tento sen splnit!

 

The_Prostitutes

 

Je to už pár let, co The Prostitutes vydali prozatím poslední řadovou desku „Hometown Zombies“. Od té doby kapela nashromáždila hromadu nového materiálu a začala se poohlížet po producentovi. Kytaristu Destroyera napadl nestoudný nápad oslovit hrdinu z dětství, věhlasného Martina Glovera alias Youtha, basáka Killing Joke a producenta desítek významných alb rockových dějin. Vzpomeňme alespoň na desky Alien Sex Fiend, The Cult, Primal Scream, The Orb nebo z poslední doby The Futureheads...

Komunikace se od začátku vyvíjela pozitivním směrem. A když sám maestro přijel do Prahy obhlédnout kapelu na koncertu, byl už jednoznačně rozhodnut s The Prostitutes desku natočit. Ale zde je i kámen úrazu. I když Youth vychází kapele vstříc a pětice má nějaké peníze na natočení desky našetřené, přesto chybí v banku přes 250 000 korun. A tak se The Prostitutes rozhodli oslovit fanoušky s nabídkou předplacení alba. Nejmenší částka, kterou kapelu na stránkách http://www.indiegogo.com/The-Prostitutes-new-international-album můžete podpořit, je 10 dolarů. Pokud hodláte kapelu podpořit vyšší částkou, pak se těšte na další benefity exkluzivního charakteru.

 

The_Prostitutes_-_sbirka_2012


Bubeník Luke Santiago k tomu doslova říká: „V zahraničí takhle shání peníze kde kdo, divadla, kapely, výtvarný umělci prachy na barvy, lidi co nemají na léky a různý terapie a operace. Podobnej přístup už ve světě určitě nějaký známý kapely zvolily, my jsme asi jedni z prvních v ČR. Dneska všichni chtějí dokonalý nahrávky zadarmo a pokud možno ještě alternativní - to prostě skoro není možný. My nabízíme milovníkům hudby být u toho, stát se součásti desky. Pokud vše dopadne dobře, a my doufáme, že ano, může si pak každej přispěvatel říct, „beze mne by ta deska prostě nevznikla“ a bude mít pravdu.“

Pokud to klapne, stráví The Prostitutes s Youthem něco kolem týdne u něj ve studiu kousek od španělské Granady. Cestu a ubytování si kapela platí ze svého, takže vybírané peníze jdou čistě na výrobu desky. Po necelém týdnu má kapela z 15000 dolarů na svém účtu něco přes desetinu celkového obnosu. Podaří se jim dosáhnout kýženého snu? Natáčet by měla začít už začátkem února, takže fanoušci můžou přispívat už jen necelých 14 dní. Pomůžete The Prostitutes i vy?

 


The Prostitutes - Sunshine

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.