Hysteric Helen, Ľahká Múza a Alvaréz Peréz vystoupí v Praze

hystericelenmuzaVe středu 16.11., den před státním svátkem, se na pódia vrátí po bezmála čtyřech letech Hysteric Helen. Navíc jejich první koncert proběhne hned v Praze a to za doprovodu u nás již tradičních kapel Alvaréz Peréz a Ľahká Můza. 






 

Co víc si přát? Od Hysteric Helen až po Alvaréz Peréz – všechny tři kapely právě natáčejí nová alba. A každá z nich je na tomto koncertu zahraje ještě těsně před vydáním. Pro Hysteric Helen je to navíc comeback po čtyřech letech, kdy kapela prakticky neexistovala. Nyní se ale tato oblíbená post punk/death rocková skupina vrací zpět!

Hysteric Helen

Hysteric Helen byla založena v roce 2000 v jedné z garáží v Bratislavě. Zakládajícími členy byly Dirty 77 a Carlos. V roce 2001 vydala kapela sedm demo písní. Jejich hudební styl není snadné určit, ale v jejich hudbě můžeme slyšet vliv od new wave po punk-goth kapely 80. let. V roce 2005 skupina vydala svůj první CD singl "LATEX Romance". Po vydání tohoto singlu skupina získala mnoho fanoušků a dostalo se jí spousty ovací.

 

HystericHelen

 

Následně kapela začala koncertovat ve Vídni, Budapešti, Praze, Bernu (CH), Lipsku a dalších velkoměstech. I přes krátkou dobu působení hrála s takovými jako Cinema Strange (USA), Tragic Black (USA), The Pearl (D), New Days Delay (D), Quidam (E), Last Days Of Jesus (SK), Strange Dolls Cult (A) ...

Na konci roku 2005 bylo vypuštěno třetí CD "Unidentified Fetish Object" a do kapely přišla nová členka - klávesačka Ms. Valentine, která s Hysteric Helen spolupracovala jako host již předtím. V současné době Hysteric Helen nahrává ve studiu nové CD, které zahraje na koncertu 16.11.2011 v Praze v Necropolis spolu se starými známými písněmi.

 


Hysteric Helen – I´m Deep 

Ľahká Múza


Ľahká Múza vznikla v roce 1984 jako 4-členná postpunková formace. V roce 1991 však opouštějí kapelu baskytarista a bubeník a jádro kapely Gudrun a 677, vydává v roce 1992 prví CD "Tieň Bolesti", pro ně s naprosto novým, industriálním zvukem. Na kytarovo-industriální kompozice se náhle objevují pozitivní ohlasy a to hlavně v zahraničí. V roce 1995 vydáva kapela druhé CD "Chvenie absolutna". Plně elektronický zvuk a vokální experimenty předznamenali další budoucnost kapely.

Od té doby Ľahká Můza vydala další dvě CD. Všechny měly velký úspěch. Koncertovala na většině velkých festivalech jako Castle Party (Polsko), Wave Gotik Treffen (Německo), Brutal Assualt, Beyond The Veil (Anglie), Dark Nation Day (Rakousko), Kunigunda Lunaria (Litva) a další... V roce 2004 Ľahké Můze vychází multimediální album "V záblesku Večnosti".

 

D0Klog-qUtsq-exwL8NjGSA-mgyPP5Xe

 

V současnost kapela pracuje na skladbách nového CD Ľahké Múzy, které vám také zahraje 16.11. v Praze.



Ľahká Múza – Pláč sirén

Alvaréz Peréz

Kapela vznikla v roce 1993. Od svých počátků byla postavená na originálním hlasovém projevu zpěvačky Ellen, masivních kytarách a repetitivních, téměř hypnotických rytmech a na nezájem kritiky a publika si nikdy nemohla stěžovat. Důkazem toho byla četná vystoupení (např. s Priessnitz) a po vydání debutu „Mare Ingenii“ (1999) byl několikrát odvysílán videoklip na ČT2. Řada pozitivních ohlasů z domova i ze zahraničí měla za následek první vystoupení v cizině a tak skupina v těsném závěsu po vydání druhé desky „Milovat je umírat“ (2001) absolvovala koncerty v Německu, Švýcarsku i vzdálené španělské Barceloně.

V roce 2003 se dostavily další úspěchy v podobě 13. místa v každoroční soutěži magazínu Sonic Seducer „Battle Of The Bands“ a poté německé minitour čítající pět zastávek. Kapela se rozhodla zúročit své nabyté zkušenosti a proto se do třetice všeho dobrého uzavřela do studia v Bílých Karpatech, aby zplodila CD „Thanatophobia“ (2003). Nahrávka přináší velmi zdařilé kompozice, včetně závěrečného remixu skladby „Incarnation“, jehož se na jedničku zhostili pražští elektronici No Name Desire.

Ještě v únoru 2004 A.P. natáčejí další video k písni „Flowers Of The Night“, které i s rozhovorem odvysílala TV Očko. Po podzimním koncertu na gothickem festivalu Dark Side of Moravia odchází zpěvačka na mateřskou dovolenou a kapela si "dává pauzu."

 

126074


Na sklonku roku 2006 se kapela vrací na pódia, ale již bez bubeníka Titána, který kapelu během pauzy opustil. Jelikož za něj kapela nenalézá adekvátní náhradu, rozhodla se vrátit zpět k bicímu automatu, jako ve svých počátcích. Úvodní koncert po dvouleté koncertní (nikoli však tvůrčí) pauze si odbyla na akci "Prague in Dark" v pražském Matrixu, kde měla možnost se mimo jiné osobně setkat s legendarní kapelou Clan Of Xymox. 

V 2008 Alvaréz Peréz vydali CD "Unmasked" vystoupili na Wave Gotik Treffen v Lipsku a Independent festu ve Varšavě, natočili animovaný videoklip k písni "Svědomí města". V roce 2010 pak vystoupili na festivalu "Castle Party" v Polsku. Nyní jsou zavření ve studiu a pilně pracují na dokončování nového CD. I tak si ale našli chvíli, aby nám připravované CD zahráli již na koncertu v pražském klubu Necropolis 16.11.2011

 


 Alvarez Perez - Svědomí města


Připravte se tedy na pořádnou smršť novinek a neoficiální předkřest CD všech tří kapel 16.11.2011 v Praze v klubu Necropolis.Navíc, po skončení koncertu vás čeká DJ after party se Sanctuary.cz DJs až do ranních hodin!

Hysteric Helen (SK), Ľahká Múza (SK), Alvaréz Peréz
16. listopadu 2011 (start 20:30)
Praha, Necropolis (Vinohradská 63)
Vstup: 140 Kč Sanctuary.cz předprodej / 170 Kč jen na místě

 

plakat_hysteric_internet

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.