Gotická přehlídka uhrane Exit

goth_rock_over_prague_sPátek 15. dubna přivábí všechny temné duše na unikátní hudební slavnost. Do pražského Exitu zavítá v rámci akce Goth Rock Over Prague prvoligová gothic rocková delegace ze tří států – Merciful Nuns, Whispers in the Shadow a Vendemmian.






 

Třetí dubnový pátek se nad naší metropolí stáhnou zlověstná mračna a na křídlech hromů sestoupí jako zjevení trojice kapel. Misie „Goth Rock Over Prague“ přinese vyvoleným městům podívanou, na kterou budou ještě dlouho vzpomínat. A díky pořadatelské CZ Sanctuary můžete večer ve vybrané společnosti prožít i vy.

I kdyby měli v Praze zahrát jenom britští Vendemmian, jednalo by se o pozoruhodnou událost. Ústřední duo Mark a Dave totiž založilo skupinu již před devatenácti lety, a za tu dobu vydalo sedm nosičů a odehrálo nepočítaně koncertů se špičkami scény. Ústřední motto „Drunk, Stupid & Goth“, shrnující sympatický nadhled dvojice, navíc mezi příznivci gothic rocku doslova zlidovělo. A když je tak zasloužilé kapele vyhrazeno místo „otvíráku“ v soupisce večera, je jasné, že Goth Rock Over Prague bude událostí opravdu výjimečnou.

 


Vendemmian – All is lost (all is gone)


Vídeňské uskupení Whispers in the Shadow, které přijalo jméno podle povídky slavného H. P. Lovecrafta, funguje od roku 1996. Jeho ústřední postavou je bývalý kytarista L'Âme Immortelle Ashley Dayour, který vytvořil zajímavý hudební mix, ovlivněný ranou tvorbou The Cure, Fields of the Nephilim, klasickým gothic rockem a psychedelickými krajinami Pink Floyd.  Stranou nezůstává ani textová složka, v níž se chaos magie, weird fiction a kult Cthulhu snoubí s kontroverzní postavou Aleistera Crowleyho. Do Prahy pak přijede čtyřčlenná sestava představit svou loňskou, v pořadí již jedenáctou desku „The Eternal Arcane“. Výčet lákadel tím však rozhodně nekončí.



Whispers in the Shadow - Damned Nation (live 2010)


Jako hlavní hvězda na potemnělém nebi večera zazáří nejrespektovanější z nových gothic rockových formací současnosti – Merciful Nuns, pohrobci slavných Garden of Delight, které jsme mohli vidět i v Praze v rámci festivalu Night Side. Duchovní otec projektu Artaud Seth se roku 2008 rozhodl po letech úspěšného fungování uložit svou původní formaci ke spánku a realizovat se ve zbrusu novém projektu. Tak vzniklo trio Merciful Nuns, doplněné Artaudovou ženou Jawou a bubeníkem Jónem, odhalující temnější, hlubší stranu gothic rocku.

Okultismem, megalitickými kulturami, Svobodným zednářstvím, Thelémou a především raným gothic rockem prodchnutá tvorba vyhoupla roku 2010 hned debutové album „Lib. I“ na špici zájmu a Merciful Nuns se záhy stali zvěstovateli návratu ryzího gothic rocku. Brzy začaly po celém světě vyrůstat jednotlivé „Lóže“ (fankluby) a počet fanoušků formace se zvyšoval geometrickou řadou. To zaujalo i kultovní Fields of the Nephilim, kteří Nuns přizvali jako hosty na jedno ze svých ojedinělých vystoupení. A to je pocta, které se dostane jen málokomu.

Artaud Seth a spol. v letošním roce přichází s druhou deskou „Hypogeum II“, kterou bude doprovázet pouhých 13 exkluzivních koncertů, doplněných hypnotizujícím vizuálem. Je tedy velikou ctí a nepochybnou událostí, že mezi těmi šťastnými může být i Praha.



Merciful Nuns – Ancient Astronauts trailer


Po vystoupení kapel bude následovat afterparty zkušených DJs Godefroie a Nephilima, kteří oslavu gothic rocku dovedou až do brzkých ranních hodin.

Pokud tedy patříte mezi opravdové fanoušky nejryzejší hudby gotické scény, Goth Rock Over Prague je akcí, kterou si prostě nemůžete dovolit propásnout.

Goth Rock Over Prague – Vendemmian (UK), Whispers in the Shadow (A), Merciful Nuns (D) + afterparty : DJ Godefroi, DJ Nephilim
15. dubna 2011 (start 20:00, klub otevřen od 19:30)
Praha, Exit Chmelnice (Koněvova 219)
Vstup: 250,- Sanctuary.cz (předprodej) / 250,- Kč + poplatky (Ticketstream.cz) / 350,- Kč na místě

 

goth_rock_over_prague

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

dobrá akce 8)
Skvělý večer,dobrá atmosféra koncertíku.Moc dobrý pocit z celé akce ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.