(Clan of) Xymox - Hledači ztraceného květu

Dnešní výlet do historie bude věnovaný nizozemské formaci Clan of Xymox...


Zdroj: Persefona a Vanessa (díky!!!)

Už asi všichni víte, že v rubrice "Retro" oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucujováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo, a zatřetí protože tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce (at) sanctuary.cz. Předem děkujeme!

Dnes se budeme věnovat kapele Ronnyho Mooringse Clan of Xymox v sedmnáct let starém článku Petra Krejzka. Jednotlivé listy jsou v náhledech v obrázkovém formátu *.jpg (kliknutím se vám otevřou v novém okně).

Xymox - Hledači ztraceného květu
Napsal: Petr Krejzek
Časopis: Melodie 2/91, (s. 6-9)

Klikněte pro zvětšení
Klikněte pro zvětšení
Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

jééééé :-) parada!
No to mě poser! Tohle jsem psal do Melodie před 20 lety. Před 4 lety jsem se s Ronny Moeringsem setkal v Praze na koncertě Clan of Xymox v klubu Matrix a v Živlu vznikl z toho setkání interview.Díky za scan článku, už ho dávno nemám. Bohužel, to co ted dělají Clans už je opravdu trash, ale Medusa a hlavně Sleep with Fishes z roku 1987 je stále skvost i dnes. Kdo to nezná, a miluje gotiku a melancholii na dřeň, nebude zklamán. Díky!
morten: Tak my zpětně děkujeme za ten dvacet let starej článek! :) Mám fakt radost, že tyhle naše "Retro aktivity" mají i tenhle důsledek, že se autoři setkávají po takový době se svou prací :).<br /><br />Díky taky za tipy, osobně a čistě subjektivně bych tam ještě určitě přihodil Creatures :)<br /><br />A když jsme u toho... nejsi ještě aktivní autor? :) Zkušení redaktoři s vybroušeným slohem by se nám hodili jako sůl!!! :) Kdyžtak se, plz, ozvi na redakce@sanctuary.cz. Díky!
Aj...omlouvám se, že jsem nedopatřením smazal jeden příspěvek ze zdejší diskuse - toto není cenzura :D! Bohužel reakce v diskusi padla za obět spamům, které se příšerně množí :-( Příště budu opatrnější, sorry a pokud si autor pamatuje, co psal, nechť směle vloží svůj příspěvek znovu ;-) Děkujeme, spamu zmar!
super:-))

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.