Drážďany

Shopy

Photobucket
 

 

Dark Side
Böhmische Str. 22
Web: www.pixel-tankstelle.de

Klikněte pro zvětšení

Dostupnost:
Centrum města, zapadlejší ulička, kterou však snadno najdete. Obchod má jeden nesmírně výhodný orientační bod - velikého návěstního netopýra, kterého uvidíte již z dálky.
Sortiment:
Uvnitř najdete dvě místnosti, z nichž první obsahuje pár věšáků s korzety, kabáty, nějakou tou sukní a několika tričky. V druhé místnosti už je pouze několik doplňků. Především kosmetických. Oblečení působilo celkem kvalitně.
Výběr:
Je nejslabší stránkou obchodu. Ze zmíněných kusů oblečení naši pozornost neupoutal téměř jediný. Jednalo se o úplně průměrné oděvy, které patřily k prvnímu sortimentu německých online shopů před několika lety. Převážně "classic goth" modely.
Obsluha:
Slečna sedící za pultem ve vedlejší místnosti vás pozdraví, zákazníkům se věnuje sice jen pohledem, ale na druhou stranu - nevrhá se na vás se zbytečnými dotazy "co potřebujete", když se u něčeho pozastavíte. V obchodě nehraje žádná hudba.
Ceny:
Nijak nadsazené, průměrně drahé. Výrazně zlevněné zboží není.




Antidotum Noctis, Undergroundfashion
Böhmische Str. 21
web: www.antidotum-noctis.com

 
Klikněte pro zvětšení

 


Dostupnost:
Několik metrů od obchodu Dark Side. Dostupnost dobrá. Výloha ale z dálky méně výrazná až matoucí.
Sortiment:
Dvoupatrový obchod - první patro je maximálně využité a zaplněné sukněmi, řadou korzetů, svršky dámskými i pánskými, tričky, stejně tak nechybí ani několik střihů kalhot či kabátů. Nechybí ani doplňky jako velké množství pásků, punčochy, tašky nebo kosmetika či dekorativní předměty. Obzvláště zajímavé je druhé patro zaměřené pouze na obuv.
Výběr:
V oblečení naleznete zboží od klasičtěji laděných černých krajek a kožených produktů až po některé cyber kusy či rockabilly a punk oblečení. Především potěší několik velmi originálních modelů mezi dámskou obuví v prvním patře - od vysokých "ala cyber" bot na obřích podrážkách až po roztomilé rockabilly lodičky. Ovšem na úkor pánské těžké obuvi , která obsahuje jen několik nepříliš vzhledných New Rock modelů. Za zmínku stojí lehká obuv na běžné nošení civilnějšího, ale designově pěkně provedeného rázu. Jediným problémem je poměrně malý výběr velikostí.
Obsluha:
Při naší návštěvě obsluhoval černě oděný pár, slečna za kasou a její personální druh posedávající na schodech zadumaný nad knihou. Při příchodu vás obdaří sympatickým pozdravem, nevnucují se. Nepůsobí dojmem nepříjemného, ale poměrně častého typu prodejce, která vám dává najevo obavy, jestli jste k němu nepřišli krást (zvláště pokud mluvíte česky) a to ani v případě, že se v prvním patře ztrácíte z dohledu. Naopak při vyžadování rady nebo pomoci při výběru bot slečna ochotně přikluše a maximálně vám vyhoví. V obchodě nehraje žádná hudba.
Ceny:
Oblečení se drží v cenovém průměru, u některých bot velmi příjemné překvapení nízkou cenou už od 1000, s nejdražšími/největšími kolem 3 tisíc.

 

 

 


 

 

Dufferpitt In, Records-Clothes-Accessories
Böhmische Str.
Web: není

 

Photobucket


Dostupnost:
Přímo naproti Antidotum Noctis. Dostupnost dobrá.
Sortiment:
Velmi slušný výběr CD, stylové horrorpunk/rockabilly přezky, velké množství náušnic. Něco málo triček a mikin. Secondhandová sekce s nepříliš nositelnými kusy.
Výběr:
Zaměření převážně na rockabilly s přesahem do punku a horroru. Oblečení nezaujme, spíše výběr CD. Za zmínku stojí velmi originální náušnice s Frankensteinem (jestli je ovšem ještě mají!)
Obsluha:
Styloví alternativní mladíci, kteří si všímají především místních. V obchodě hraje příjemné tématické rockabilly.
Ceny:
Poměrně nadsazené.

 


 

Abaddon Mystic Store
Louisenstraße 60
Web: http://www.abaddon-mysticstore.de

Klikněte pro zvětšení


Dostupnost:
Dostupnost dobrá, centrum města v uličce rovnoběžné s Böhmische Strase. Na obchod upozorňuje nenápadný poutač.
Sortiment:
Veliká místnost naplněná stojany, na kterých visí působivé množství nejrůznějších oblečků. K disposici je i řada věci "ve slevě", kde se rozhodně dají nalézt zajímavé kousky. Oblečení od Abaddonu vypadá kvalitně a i zkušenosti potvrzují, že výrobky této značky "drží".

 

 

Klikněte pro zvětšení


Výběr:
Poměrně široký. Od "klasických gothic" šatů, rób a korzetů, přes pár punk/deathrock/psychobilly kousků až k lack/PVC uniformám a doplňkům. Najít se dají i mikiny, kabáty, nášivky, batůžky, tašky, vlajky, odznáčky a další propriety.

 

 

 

 

Klikněte pro zvětšení


Obsluha:
Sympatický "bubák", který se ochotně pustí do konverzace v angličtině a rád si poklábosí třeba o situaci gothic scény v ČR. Zároveň však zvládá vyhovět přáním zákazníka, aniž by ho obtěžoval zbytečnými dotazy a podezřívavými pohledy "jestli mi tu něco nekradeš".
Ceny:
Obecně spíš trochu vyšší, ovšem snesitelné. Zvýšenou pozornost si určitě zaslouží "výprodejní" stojan, kde můžete ukořistit nějaký ten poslední kousek za příjemnou cenu.

 

 

 

 

Klikněte pro zvětšení

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tak jsme vyzkoušely skoro všechny shopy. Musím říci , že sortiment opravdu skvělej , dokonce toho bylo až moc :evil: , ale zarazilo nás chování obsluhy ve větším Abbadonu - sebraly nám naše batohy a po celou dobu nás sledovaly. (nějaké dvě slečny.) Docela nepříjemné nakupování :dry:
Měla jsem velmi málo času, takže jsem nakonec navštívila jen Antidotum Noctis a dle mého je největší nevýhodou, že slečna za pultem tedy nezvládla anglicky ani slovo ( čímž silně konkurovala mé lámané němčine :-) )<br /> Děkuji za tento seznam. (:
no musim konstatovat že ten Dark side už asi neexistuje, jen ten Abaddon asi zůstal. ty další už nevim, antidotum noctis už nemaj ani homepage

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.