Dark Wave - temný prostor v českém éteru

Stejně už to většina ví, tak proč vám to neříct oficiálně... Zvláště když dnes máme v nabídce navíc rozhovor s Roguem z The Crüxshadows...


Autor: Pavel Zelinka

Také vám to chybělo? Pravidelný pořad, ve kterém se dozvíte novinky ze současné gotické scény a rovnou si poslechnete ukázky, které suché informaci dají další, mnohem plastičtější rozměr? Od začátku července tento nedostatek český éter dočasně řeší. Na Českém rozhlase - konkrétně ČRo4 - Radiu Wave začal od začátku července vysílat pravidelný pořad Dark Wave věnovaný právě "naší" subkultuře. Čas vysílání - středa 22 - 24 hodin. Frekvence 100,7 FM.

Pořad má své pravidelné rubriky:

Novinky na darkwave scéně - nejčerstvější informace z dění v gotické subkultuře doma i v zahraničí
Retro - připomenutí důležitého data spjatého s temnou subkulturou
Zapomenutý démant - důležitá a možná dnes již trochu zapomenutá skladba
Pártylist - souhrn zajímavých gotických setkání, koncertů, parties apod.
Nové desky - k tomu snad není co dodávat :)
Rozhovor- rozhovor s organizátory nebo umělci, kteří k darkwave scéně patří
Občas se v pořadu objeví i soutěž, upozornění na zajímavou zprávu z médií apod.

Nejčerstvější novinky autoři pořadu lapají z portálů celého světa a skladby dostávají s předstihem od renomovaných promotérských firem (Promo Fabrik, Hardbeat Promotion, Darktraxx apod.)

Šestý díl pořadu Dark Wave na Radiu Wave přinese exkluzivní rozhovor s Roguem, hlavní postavou americké formace The Crüxshadows, která minulý týden poctila dvěma koncerty naší domovinu. Krom interview, které vyplní druhou polovinu pořadu, si ještě představíme řadu novinek od Imatem (vedlejšák Project Pitchfork), Combichrist, The Cult nebo domácích Tear, vzpomeneme na včerejší narozeniny androgyního frontmana Dead Or Alive Petera Burnse, vytáhneme zaprášený démant od In The Nursery a pozveme vás na Prague Gotik Treffen 3. To vše a ještě mnohem více vás čeká ve středu od 22 hod. na vlnách Radia Wave v pořadu Dark Wave!

Vzhledem k tomu, že toto rádio bude své analogové vysílání ukončovat s koncem prázdnin, naladíte ho i s tímto pořadem na internetu, v digitální podobě (DVB-T), v nabídce kabelových televizí, přes satelit nebo přes pevnou telefonní linku (IPTV). Více najdete TADY.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

jedu domuu poslouchat kuciii,jupiiiiii
Jen tak dál! :-)
...a všichni čeští goths seděli u svých radiopřijímačů v napjatém očekávání... ;-) držím palce ;-)
..... v sobotu bude z posledního pořadu zkoušení opakování .... 8-O
tak to abych přestala číst ty komiksy a začala vnímati...:D 8-O
je to dost kvalita, jsem rad ze jde poslouchat i pres net :-D
Predvadeni zoufaly fanenky v rozhovoru me dostava ze zidle :D:D Super!
[5] Comixy? Kdyby to byl alespoň existenciální román ..... takhle si píšu už jedno drobné mínus předem 8-)
Já rádio fakt neposloucham a měnit to nemínim.
[8] noo normálně čtu román o filosofii, tak si musím dát občas trochu oddech, ne? :-) *smutná očka dělám* 8-O <br />[7] to bylo fakt super:D asi bych měla jít někam skočit, když už je ten Rogue teda zadanej :-)))<br />[9] no taky to po tobě nikdo nechce :-D
Radio jsem taky totalne odvrhl a se znechucenim se mu vyhybal kdekoliv, kde hralo...ale Wave pres den obcas zapnu a vzdycky chytnu nejakou spravnou kytarovou psychedelii nebo aspon Crystal Castles:D ...a streda je ted jasna volba, pred ulehnutim do rakve nasavat transylvaske frekvence:D ........Mousellyca: Neboj kalouňi, skakani nech na nem..vsak on jednou na ty kravinky pri lezeni na stage doplati, spadne na zem, bude jako čuně a zadna ho nebude chtit...natoz ta akrobatka nahore:D
Svely pocin ! At zije hodne dlouho !
Drsný, takže i na Moravě is avaible, paráda:D
[11] No ted si vlastně uvědomuju, že i kdybych skočila,tak my kaloňové umíme lítat. A rogua stejně nechci, je moc ananasovitej :-)
Paesant: Taky jsem čekala na CP, jestli mu sklouzne noha, a on navodí infarkt tisícům oddaných fandů. Doufám jen, že to štěstí ho jen tak neopustí. Rozsekanej ananas neni nic moc ;-)
[15] Mi přpomíná jeho hlody v RC před koncertem v prosinci 2006... Sápal se tam na rozpadlý štafle a když jsem ho vyhnal, že ten kabel uchytim sám, tak slovy: "když tu umřu, budou sem chodit tisíce fanoušků na místo, kde jsem umřel". Jsem si pomyslel něco stylu se tady spíš jiní poblijou...
Rádio taky neposlouchám ale tenhle pořad je dobrej. Dokonce jsem to nahrál do PC protože jsem to nemohl stihnout poslechnout celý :-)
Moc se to povedlo, poslouchám tenhle pořad už od začátku a pánové mě mile překvapili ;-) Což takhle zařadit hraní na přání 8-)
Presne tak, uz od prvniho dilu poutaveee =]] tesim se na dalsi vysilani ;-)
[18] O něčem takovém jsme už uvažovali, tak jestli máš nějaký tip, sem s ním ;-)
[20] Popřemýšlím o tom a dám vědět ;-)
tak to je hafo dobrý ...
Ahoj. Pořad Dark Wave má čerstvě svůj "MySpace profil":[http://www.myspace.com/darkwavecz], kde jsou všechny doposavad vysílané pořady k poslechu. Doporučuji především rozhovor s Hysteric Helen nebo The Cruxshadows. Playlisty show najdete na "www.rozhlas.cz/radiowave/darkwave":[http://www.rozhlas.cz/radiowave/darkwave]

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.