The Sisters of Mercy

Dnešní poodhrnutí opony času nám ukáže šestnáct let starý článek o jedné z nejzásadnějších gothicrockových kapel - The Sisters of Mercy...
 


Zdroj: Nephilim (díky!!!)

A dotřetice o co jde - jak už sám název "Retro" napovídá, v této rubrice budeme postupně oprašovat opravdové lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů zavátých neúprosným nánosem času, které po letech znovu opucujeme, vypulírujeme a vrátíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo, a zatřetí protože tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet na obsahu této rubriky se samozřejmě můžete i vy, takže pokud máte někde na půdě, ve starém harampádí, pod postelí nebo pilinami s morčetem podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

Dnešní článek pochází ze dvou čísel fanzinu Riff Raff z roku 1992, a jeho autorem je Filip "Fíha" Humplík. Pěkné počtení!

CZ Sanctuary

 

 

Klikněte pro zvětšení

Klikněte pro zvětšení

Klikněte pro zvětšení

 

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

vyborny pocteni ;-)
fakt super... zbožnuju tyhle retro okna :-)
To je mazec, v 92 jsem (ve druhé třídě) neposlouchala vůbec nic :-) Vůbec, do 15 let šla hudba tak nějak okolo mě, takže do retra určitě nic posílat nemůžu :-)
to jsou skvostne pohledy do minulosti...skoda ze si jem muzeme domislet jak asi tehdy scena vypadala
hodně dobrý článek, líbí se mi způsob, jakým je napsaný... hlavně ty citace :D
Na SOM jsem ujížděla v 15-ti, nejradši jsem měla album First And Last And Always.Právě ten Eldritchův temný vokál mě naprosto dostával. :-)
[3] Já jsem měl v roce 1992 asi Dvacet let,takže jsem v tom už těžce ujížděl co by dospělák ;-) Kultovní,článek,taky ho mám doma i nějaký další z různých zinů.Zdravím Nepha.
Bob: Dospělák je strašné slovo. Mě je teď přes dvacet, a nikdo mi "dospěláku" ještě neřekl :D
[quote name="Tarake"]Bob: Dospělák je strašné slovo. Mě je teď přes dvacet, a nikdo mi &#34;-)ospěláku&#34; ještě neřekl :D[/quote]<br /><br />Já se zase cítím v 35 letech jako ďítě :lol:
Upozornění - odkazy opět nefungují, nejsou vidět náhledy (dřív zde byly)
Díky za upozornění, to jsou pozůstatky starého redakčního systému, ale snažíme se bugy postupně napravovat, článek už by se měl ukazovat v pořádku.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.