Zrození Gothů jak ho vidím já...

Bouřlivá diskuse pod Zarovým článkem "Představení, aneb moje cesta ke goth stylu" podnítila v autorovi potřebu reagovat...zaujme vás i jeho další úvaha..?
Autor: Zar

Bratříčci a sestřičky.....Můj poslední článek vyvolal mezi Vámi rozpor o tom zda je možné aby se Goth narodil. Nebo se jím snad stane až časem?

Kdo to může s určitostí povědět.....každý z nás se rodí někým a někým se stává za svého života? Naše činy, výchova a zkušenosti nás ovlivňují. Ohýbají naší cestu po, níž se rozhodneme kráčet.

A my se měníme. Proč? Každá naše volba se odrazí na mnoha věcech. I na našem okolí. Také na duši. Duše se odráží v těle. To ona nás nutí se odlišovat. Ale byla taková už při našem narození? Nebo přišla čistá a prázdná jako nový pergamen, který čeká na pero autora?

Svět pak se stane tím perem. Povede vaši ruku tam kde dojdou slova. Ta zlá slova, jenž slyšíte jsou psána krví. Ta dobrá snad zlatem.....A příběh vzniká...Pergamen pokrývá písmo. Tvoří tak příběh neopakovatelný. Jsme cestovatelé těmito řádky.

Vidíte starého muže. Prošel válku a bojoval za svou zem. Viděl mnoho krve a násilí...zažil hlad i smutek. Ležel v zákopu, granát roztrhal obličej jeho kamarádovi z dětství....plakal. Dlouhé řádky jeho příběhu jsou psány právě krví.

Nyní sedí na dvorku u domku, jenž vlastníma rukama postavil, pro sebe a své děti. Na rukou mozoly od tvrdé práce.....a pozoruje vnoučata jak si hrají.....V očích štěstí a radost z mladého života. V duši mír.

Můžeme snad o něm říct, že se narodil vojákem? Byl stvořen pro válku a zabíjení? Nemyslím. Narozen do svobodného světa s duší muže, povstal když bylo třeba se bránit. Nutnost, jenž mu vtiskla do rukou zbraň a touha bojovat za to co je mu drahé z něj udělala vojáka. A dnes se snaží zapomenout na ty nešťastné časy. Příběh ať je psán zlatým písmem.

A tak, milí přátelé, chci říct: Člověk se podle mého názoru nerodí nikým. Jen si v sobě přineseme odkaz. Odkaz našich předků. Kousek jejich duší. Toho co právě nám bylo svěřeno pro naší cestu. Jsme sami pány svého života. Avšak život rozdal karty s nimiž musíme hrát.

Nám bylo dáno určité cítění. Způsob vnímání světa. Naše zkušenosti a touhy tento cit rozvíjejí a nebo jej potlačují. Ti z nás kdo se přestanou bát a přihlásí se k němu v sobě cosi otevřou....Něco co už se jen velmi těžko zavírá a my to nechceme. Hledali jsme sobě blízké lidi a našli jsme. Ale přátelé naše cesty tu nekončí. Máme v sobě mnohem víc. Touhy a vášně, které nám naše cítění pomáhá utvářet.

Já sám jsem šermíř, Věřím v meč, sílu člověka a jeho oddanost, přátelství i vzájemnou soudržnost. Ale na mé cestě my cosi chybělo. Nebylo to úplné. Nakonec jsem zjistil, že jste to vy. Mezi komentáři jsem si přečetl mnoho zajímavých připomínek....

Addelaide píše, že byla Diskant. Ptáte se jak se mohla stát Gothem když jsou tyto styly tak vzdálené? Možná psala svůj příběh.

Nikdo z nás neví kde se pergamen zpečetí...jaké písmo na jeho konci uvidíme je, ale na nás. Nakonec i krví se dají psát krásná slova.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Asi nějak takhle jsem to chtěl vysvětli i já, když jsem použil tu nešťastnou větu "...". Problém je v tom, že někteří lidé o vysvětlení názoru nestojí. Asi proto, že to nechtějí poslouchat/číst/vidět...
Zare, prosim tě můžeš mi říct, ze které šermířské skupiny jsi? Zajímá to jednu mou kamarádku, co dělá living history.
Tak takhle nějak bych to taky řekla. Všechna čest Zare sem ráda že to takhle někdo popsal. Už mě dost unavovali názory typu gothem se člověk musí narodit nebo punkáčem se musí člověk narodit a podobně.<br />Nevím jak bych si takového čerstvě narozeného gothica nebo punkáče měla představit :-D
[3] Já nějaký představy mám, ale nepatří to mezi ty nejhezčí...a hlavně chudák maminka, kdyby se malej punkáček, nebo gotheček narodil i se všema hadrama a ozdobama :-D
Pěkné ;-)<br /><br /><br /><br /><br />(doufám, že se tady nesesypou lidi vykřikující "Addelaide přece není Gothik" :-D :-D )
Hm..gothic baby... :]<br />http://www.cartoonstock.com/lowres/wda0081l.jpg<br />A tady mu vybírali jméno. :]<br />http://www.just-think-it.com/sbn/gothic-f.htm
Jasně že se nikým člověk nerodí. Jinak bych se musela narodit jako multikulturní splácanina :D Musela jsem se k tomu hodně dlouho propracovávat.
Zare,napsal si to tak,že už k tomu není co dodat.snad jen,doufám,že díky tvému článku se přestaneme handrkovat kvůli hloupostem.mám na tvůj příspěvek velmi pozitivní názor :-)
... ne, někdo tady prostě pořád bude mlít a mlít a mlít, aby nám všem ukázal, jací jsme to ubozí idioti... Onneo, proč sem chodíš? Nenutíme tě číst tyhlety "hnusný bláboly" (ono tohle už taky docela o něčem svědčí). .... Nepoírám, že v jistých věcech máš určitě pravdu, ale chováš se jako dement *oči v sloup*
Onneo prosímtě co je to za slovo "GOTYK" ?
A proč se furt hádat? Neustálé rozlišování mezi gotikem a pozérem... proč to furt řešit? Snad to každý z nás pozná, jakmile s tím člověkem budeme mluvit nebo ne? A hlavně...není to uplně jedno? A uplně nejvíc mě unavují řeči o tom, kdo je víc goth a kdo ne...Vždyt jak už dlouho se tohle téma řeši? Na foru, u komentářů... Furt se jen tahat za slovíčko :-? copak tohle je jediná věc, kerou dokážeme řešit? Proto říkám obratme list a pryč s hádkama :-)<br />Onnea: Pokud s něčím zásadne nesouhlasíš, neříkej to stále dokola nám to stačí jednou ano? Nejsi jediný člověk, co má svůj názor a hlavně myslím, že nejsi člověk, který má vždycky pravdu. Každý opakuji KAŽDÝ vidí gotiku jinak, pro každého to znamená něco jiného, každý má právo na svůj pohled na věc. Promin, ale tvůj postoj vůči "všemu" jinému než je tvůj osobní pohled na věc je velice netolerantní :-|<br />Jinak pěkný článek, jen nechápu, proč odsuzovat někoho za to, že si myslí, že se gothikem narodí, znamená to snad, že je proto horší člověk když si to myslí? Je to automaticky pozer? Jen myslím, že ta "tolerance" by měla být i tady, at si to myslí, když to tak cítí. Já osobně si nemyslím, že se got&#239;kem člověk rodí a souhlasím s názorem, že je ovlivněn mnoha vlivy (stejně jako každý člověk) ale rozhodně připouštím skutečnost, že pro určité věci musí mít člověk předpoklady, proč se nám zrovna líbí tohle a ne třeba disko nebo obecně mainstreamový proud? když na nás přece tyto vlivy denně útočí? proč se vlastně nenecháme ovlivnit? Myslím, že to není výchovou, tohle musí prostě v člověku být.
tak toho nechte, Onnea je oldschool deathrocker a vyjadřuje tu soje názory jako každý jiný
Blackeye-> Souhlasím. Ono i kdybychom sem napsali, že Gothika není a nikdy nebyla o ničem jiném, než o hudbě, tak tady slečna Gothiclove si najde něco jiného, za co by nám nadávala, že jsme banda zlogothiků :-D<br /><br /><br />Onnea-> Když nemíníš vysvětlovat, tak si nech pro sebe i názory, ne? ;-)
V.O.F -> Ona nevyjadřuje názory, ona říká, že jsme blbci :-D :-D
Onnea: Samozřejmě uznávám, že máš mnohem víc zkušeností, ale když už nás hodláš považovat za pozery (což vyplynulo i z diskuze na foru) řekni mi, kdo je pro tebe pozer? Máš nějakou obecnou charakteristiku? Jsou to víc náctileté holčičky považující se za goths protože poslouchají Evanescence a Tokio hotel? Nebo my, kteří mají jen jiné názory než ty? ;-) Chováš snad nějaký odpor k New wave? :-) jen bych rád věděl, z čeho to vlatsně pramení...
no to je síla! takže ono to neskončilo? zase se chce někdo dohadovat o malichernostech?možná by bylo lepší na tyto netolerantní komentáře vůbec nereagovat a neplýtvat energií tam kde to evidentně nemá smysl.<br />ps. souhlasím s Blackeye69,Addou a Luciferkou.
Onnea: Proč raději nejdeš tedy za svými lidmi na DE a nenecháš tady v klidu "pozérovat" ? <br />Víš, když si tak chytrá, proč sem nedáš nějaký článek kde bude Tvůj pohled na gothickou subkulturu? <br /><br />Morticia: Mám dojem že se tohle bude táhnout ještě hooodně dlouho....
Luciferka: jj...hodně dlouho...a to mě právě mrzí, protože se mi zdá, že pokud se tu zrovna nemluví o hudbě, jen se hádáme :-( a to je škoda, copak se nedá najít téma o kterém můžeme v klidu hovořit? :-) Copak to musíme furt jen řešit pozérství atp? Onnea: Možná bude lepší, když si budeš myslet svoje a necáš nás na pokoji, protože ty hádky jsou přece uplně zbytečné :-D
[12] Pozor já v článku rozhodně neodsuzuji lidi co věří, že se Gothem narodili Souhlasím s tím co říkáš. To rozhodně musí být v tobě. Každý má právo na vlastní pohled. Já tu jen prezentuji svůj vlastní. Komu je blízký budu jen rád, ale rozhodně nemusíte souhlasit.. :-D
[20]na DE bacha, chodí tam pár docela fajn lidí<br />btw. jestli se nepletu tak Onnea už nějaký ten článek napsala, ale co já do toho pletu
[2]Zare, prosim tě můžeš mi říct, ze které šermířské skupiny jsi? Zajímá to jednu mou kamarádku, co dělá living history.
[12] ach jo, uz jsem se nechtela v teto diskuzi vyjadrovat, ale posledni vec. Rikas: *jen nechápu, proč odsuzovat někoho za to, že si myslí, že se gothikem narodí, znamená to snad, že je proto horší člověk když si to myslí? Je to automaticky pozer? Jen myslím, že ta ?tolerance? by měla být i tady, at si to myslí, když to tak cítí.* Myslim si ze oznacovat nas za netolerantni je v tomto pripade nefer. Konecne my nikomu z hlavy nic nemlatime, za horsi lidi neprohlasujeme, jen se snazime argumentovat. Nebo jak chces, asi by se o pojmu "tolerance" tady dalo polemizovat. Pokud to ma znamenat: nech brouka zit a do niceho mu nemluv, tak prosim...ale kdyz se tady nekdo prohlasuje malem za nadrasu a zrozeneho znebespadleho gotika a buhvico, prave to podle me prispiva k netolerantnim projevum jako: "NE A NE A NE! [dup!] zrovna TY NEMUZES byt goth". A hlavne, pokud se takove veci jako ze goth se gothem musi narodit budou roztrubovat do sveta, jak daleka je cesta k tomu, aby se vratili takovi lide kteri radi tvrdili ze "SPRAVNY GOTH je Satanistaaaaaaaaaaa! Aaaaawe!!!!"? Nevim jestli sis vsimla ale prave takovi maji vzdycky jakousi magickou silu pritahnout vsechna media a mozna nevedomky hodit na svoji milovanou kulturu tolik spiny, ze......ehm ze nevim jak ty, ale v tom momente ja mozna budu hrda jak jsem "tolerantni" obcan a ani jsem nemukla, ale s hrdosti budu svoje triko Czech Gothic Culture nosit akorat tak....na spani.
[25]Pardon, že jsem se neozval. Helios Argenteus. Nebude znát. jsme poměrně nový....tři roky není dost dlouhá doba na to abychom byli vidět. Já, ale v naší skupině preferuji spíš Fantasy a svobodnou vůli co se týče kostýmů. Pro mě je hlavní funkčnost a estetika zbroje. Elegance a tak. My se učíme bojovat "doopravdy" tzn. boj s nožem, box, zápas....to vše k tomu patří. Mno pokud by byl zájem není problém napsat i sem něco o šermu. Znám poměrně dost Goth šermířů, je v tom zvláštní propojení... :-) Teď se tu týden nebudu vyskytovat....tak snad potom.... :-)
[26]Tak by mne teda zajímalo, kdo se tu prohlašuje za nadrasu apod. Pokud jde o to "gothik se gothikem narodí" tak jsem uznal, že jsem se blbě vyjádřil a snažil se to vysvětlit. Někdo to pochopil a někdo ne. Ale to není můj problém. No ale že v komentářích u předchozího článku sem Shadow začal cpát cosi o nadčlověku a ty se toho chytneš, to je trochu moc. Kdo se tady prohlašoval za cokoliv? A nakonec ještě jednou: JÁ SI NEMYSLÍM, ŽE SE GOTHIK GOTHIKEM NARODÍ. JEN JSEM SE BLBĚ VYJÁDŘIL. Stačí ti to takhle?
[28] ja vubec nereaguju na tebe jako na jednotlivce. uprimne receno ani jsem si nevssimla ze uz padla zminka o jakesi nadrase, niceho se nechytam, ale pokud to tu nekdo prohlasil, at uz v jakemkoli smyslu, nedivim se. Protoze kdyz se tady v predchozim clanku deset dalsich lidi zacne dohadovat jak od momentu narozeni byli jiny a vyjimecni a smerovali jen a pouze ke goth [a to neni jenom czs...spousta lidi v teto kulture o sobe mluvi jako by jejich "goticnost" nebo jak to mam proboha nazvat bylo nejake vrozene bozi pozehnani o.O), to pak cloveku vazne prijde ten termin nadrasa na mysl, ackoli jsem to myslela lehce ironicky, ale to je jedno. Je hezke ze reknes ze ses blbe vyjadril a nemyslis si to, nemusis se kvuli tomu vubec tak vzrusovat. kdyby ten problem byl totiz jenom v tobe....ooo, to bysme si mohli zpivat x)) ;-)
Ančovička: Die Einige Saubere Goth Rasse!! :-D ...asi o tom napisu knihu :-D ....uz se to fakt zase resi moc do hloubky, bezte si radeji vsichni poslechnout nejaky nezkazeny oldschool batcave a rikejte si,jak to muselo byt krasne, kdyz ty lidi nemuseli cele dny resit takove slovickareni ale proste jen zit hudbou 8-)
*(Morticia -> díky za podporu)*
[32] Onny, nezlob se, ale zrovna ty máš co říkat o "zaujatosti" :-D
Tak na toto se bohužel už nedá jenom koukat. Slavné Sanctuary, czech zlogotyk scene.<br />Jak tak koukám, tak Adda a zbytek tu spíše řeší svůj osobní problém, kterému říkají Onnea. Pravda, člověk vám musí informaci podsouvat "nezaujatě", vlezdoprdelně a dvořivě, abyste zapli jakýsi spínač ve vaší hlavě začali tu podsouvanou informaci vnímat. Co je to gotická subkultura? Kde jsou její kořeny a kde je dnes? Proč u kvalitního článku Gothic rock je jen pár komentářů, zatímco tady u (promiňte mi ten výraz, bude se opakovat) zlodárktemného článku to jen bují? Nebo jste snad opravdu potřebovali od někoho z vašich řad slyšet, že člověk se gothem nerodí?<br />Možná by nebylo od věci nad příspěvkami Onney a Ančovičky přemýšlet a reagovat na ně rozumně, ne jen uraženě a nasraně, děláte jako by vás tyhle dvě slečny chtěli jen urazit. Ale co ta informace, kterou vám píší? Zas jí nevidíte a vidět nechcete, protože ony vám jí sladce do řitě cpát nebudou.<br />K té hudbě - opravdu jste srdceryvně přesvědčeni, že tato hudební subkultura není hlavně o hudbě?<br />Však zde mrkněte na článek Gothic Rock, tam to všechno je - Proč do vás Ančovička i ukrutná Onnea ryjí, proč teď zrovna do vás ryju já. Na stránky DarkEntries vás posílat nebudu, stejnak se na ně nepodíváte. Vždyť i valná většina z vás má Bauhaus pouze za obchodní řetězec. Bauhaus, to je ta "gothika", kapela co do gotické hudební subkultury patří (stejně jako Siouxsie and the banshees, 45 Grave, SPECIMEN...), proto je Onnea na vás nasraná že tento fakt neznáte a pouze si pod pojmem gotika(gothica, gothic apod.) vytváříte něco zcestného, jakési zlodárk temné umění a cítění. <br />No to by stačilo, beztak už se pod tímto příspěvkem objeví další brutální debata, zda-li jsem stejný debil jako Onnea či ne.<br /><br />Jinak ještě přidám k jednomu příspěvku Luciferky - *Onnea: Proč raději nejdeš tedy za svými lidmi na DE a nenecháš tady v klidu ?pozérovat? ? Víš, když si tak chytrá, proč sem nedáš nějaký článek kde bude Tvůj pohled na gothickou subkulturu?*<br /><br />Milá Luciferko, Onnea toho napsala více než do kolika umíš spočítat. Problém je, že kdyby se zde její články vyskytovaly, tak buď tobě a tobě podobným moc neřeknou - přirozeně vás nebudou zajímat - a nebo se pod nimi bude opět spouštět diskuze "Onnea je piča".
[30] eh, a pak co to je smeteni diskuze ;-). nuze dobre....[runs and hides...to take a shower with her hairdryer]
No jo, no. Jsem podprůměrná blbá metalačka :-D Proč? Neb tvrdím, že celá Gothická subkultura stojí i na něčem jiném, než jen a pouze na hudbě... Když mě neznáš, tak nesuď, stejně tak, jako ty se rozčiluješ, že já soudím tebe, když tě neznám ;-) ... Naprůměrná chytrá death-rockerko :-D
Btw pojem Czech Zlogothyk Scene nemá chybu :-D :-D A co je DE? Demented Enviroment? :-D
[35] Myslíš že bych klesla na tu úroveň nadávat někomu koho neznám? Jen by mne zajímal její pohled na věc toť vše. <br />A pročpak si myslíš že bych to ani nespočítala? Hm? Znáš mě? Neznáš tak o tomhle prosím pomlč a neurážej mne tu ;-)
Luciferka: Urážka? Ale kdepak, jen narážka že ses měla informovat než jsi to napsala, toť vše ;-) . Proč zas tak útočně? Na to pozor, infarkt není sranda, nejdřív pochop co ti píšu, nehledej v tom zase nějaké urážky, a pak v klidu odpověz ;-). Toť vše. A jestli tě zajímá její pohled na věc tak se přece zeptej, ne?
Onneo, tobě argumenty došly už dávno, a tak jen tak nadáváš všem okolo. Co kdybys přestala kazit náladu nám i sobě tím hloupým komentováním čehokoliv, co kdokoliv kamkoliv napíše, a v klidu se smála na podlaze. Myslím, že by to bylo mnohem užitečnější. ... Navíc je krásné, že mě kritizuješ za to, jak uboze píšu, ale tvé komentáře jsou na zcela stejné úrovni, jako ty moje (=napsané v uplně stejném stylu) ;-)
[44] Ptala jsem se, nebylo mi odpovězeno tudíš jsem to nechala plavat ale pak se tu objevil Tvůj komentář tak jsem musela reagovat a hájit se. Vyznělo to jako urážka a určitě ne jen mě ;-) Já na nikoho neútočím, nemám to za potřebí. <br /><br />Onnea: Aha blbé komentáře, četlas někdy ty své?
Jak tak koukám tak jste tady všichni nějak nadržení na to si nadávat :-D. Co třeba začít přemýšlet?
[48] Och tak to mi tedy promiň že na něco jako DE nelezu tudíž to nevím. Má chyba hm?
Onneo, řekni mi prosím, jak argumenty souvisí s tím, kdo jaký založil web? Podívej, já mám třeba svůj blog, svůj zlogotycký blog, na který si píšu různé věci, které jsou pro mě důležité. Není to tak vznešené, jako tvůj web o prapočátcích a prakoních batcave, ale jsem na něj hrdá. Jsem na něj hrdá, a tak se starám o něj, a pokud mě nějaká jiná stránka irituje či v negativním smyslu rozesmívá, napíšu svůj názor a odejdu. Já nemám nějak potřebu dokazovat si svou jedinečnost a moudrost nadáváním na všechno, co se mi momentálně "nehodí do krámu". *Mimochodem jsem stála u zrodu, u toho uplně prvotního období vzniku CZS.* ... A mimochodem, tvůj kometnář o tvém webu je teď zcestný, protože já neřekla, že o batcave nevíš nic (naopak, řekla jsem pravý opak ;-) )
*Mimochodem jsem stála u zrodu, u toho uplně prvotního období vzniku CZS.? *<br /><br />To se teda máš čím chlubit :-D. <br />No nic, to stačí. Už sem psát raději nebudu.
Ale no taak, copak to nemáme opravdu nic jiného na práci, než si jít vzájemně po krku? Ano i já uznávám, že neznat historii subkultury je chyba, ano i já uznávám, že někdo, kdo nezná někoho tak významného jako je Bauhaus je chyba. (Když už člověk tu hudbu poslouchá, myslím, že by o ní měl něco vědět) Ale nechápu, proč odsuzujete mě (Addelaide,Luciferku...) jen pro to, že zjevně plně nesouhlasíme s vašimi názory. Označujete nás automaticky za pozéry, protože jasně, když si někdo nemyslí, že je gotika jen o hudbě MUSÍ si nutně myslet, že se narodil jako goth (nejlépe za úplnku s planoucíma očima) a mít jakési "temné" myšlení, které vede celý jeho život směrem k temnotě? bla bla bla...Myslíte si, že někdo, pro koho znamená gotika víc, než jen hudba nutně NEMŮŽE znát historii gothic rocku? A vůbec historii celé subkultury? Jen proto, že zjevně nesouhlasíme s vašimi názory jsme ve škatulce "poza" aniž byste o nás cokoliv věděli...Onnea bude dál pokládat Addelaide za pozérku aniž by o ní COKOLIV věděla, protože přece Onnea je nejlepší a světa znalá a jí je to jedno. Nemyslím, že tahle diskuze má nějaký smysl, každý at si myslí svoje, ale proboha nehádejte se, aniž byste znali úhel pohledu toho druhého, protože na ten má přece každý právo... :-)
Ale ne, jen ať se tam koukne, není to od věci. ;-)
pořád mě napadá jedna písnička od Johna Lennona, a to Working class hero, kdo tu písničku zná, asi ví, kterou část myslím
to je hnus kamsmese tu dostali :-( onneo mas pravdu jak pises byt zaujata je neprofesionalni a pouzivani zesmesnovani je ubohe to si mela ale mimochodem uvedomit i alkeatrnes kdyz se hned v druhe vete presne tohodle dopustila. napsat totiz Slavné Sanctuary, czech zlogotyk scene znamena podtrhnout sama sobe nohy a schodit veskere sve prispevky na pouhe pruhledne prosazovani de. nemam nic proti de je tam spousta zajimavych clanku ale posmivat se webu za to jaci lide tam chodi je jako by jste se posmivali autombilce jaci lide jezdi jejich auty. priznavam ze mam czs rada myslim si ze poskytuji gothic scene v cr velmi dobrou sluzbu tim co delaji a i kdys je osobne neznam libi se mi jejich pristup k lidem. problem vas z de neni totiz v tom CO rikate ale JAK to rikate a uz z toho pomalu zacinam byt znechucena a je to skoda. asi rozumim co vam vadi ale presne jak pisete pokud budete vipravet debilovi ze je debil tak vam rekne ze jste debil a bude si o vas myslet ze jste debil ale pokud debilovi v klidu bez urazek a predsudku reknete PROC si o nem MYSLITE ze je debil a zkusite mu to misto vysvetlit treba vas bude poslouchat. takhle se spis lidi nastvou uz kdyz uvidi nick onnea a to je chyba. nebo to chcete upozornovat nasebe urazenim lidi? myslim ze ne mate na vic vite toho asi dost tak proc nedate lidem sanci vas poslouchat?
jestli to nebyla narazka na cely web tak to tak rozhodne znelo ale je dobre vedet ze to neni nejaka pomlouvaci valka myslim si ze by to de nemelo zapotrebi. neboj ja po tobe nic vysvetlovat nepotrebuji tvoje nazory jsou mi celkem jasne a kdyz se ti to nechce vysvetlovat druhym tady tak jim dej odkazy na tvoje clanky na de a nestarej se o to kdyz je to bude zajimat najdou si to a kdyz ne nema to cenu usetri se tak nervy vsech a nebude se tady zbytecne slovickarit. myslim ze to s tim nickem nemusi byt ani tak zaujatost je ti asi jasne ze nektere tve prispevky tady lidi asi dokazou nastvat ale presne jak rikas je ubohe a detinske nesnaset nekoho koho neznam ale nemas nekdy pocit ze to delate taky? opet zduraznuju mylsim ze mate lidem co rict jenom nevolite zrovna chytry spusob pokud budete se budete do lidi navazet tak uslysi jenom to zle a us nebudou chtit slyset toco opravdu chcete rict a to neni ode mne navazeni jenom je to muj nazor
Omlouvam se, ze jsem tady nadelala bordel, opet jsem se nechala unest, prehnala jsem to, jelikoz jsem opet zapomnela na to, ze jiste veci nemaji smysl, takze jsem Eze poprosila, aby moje komentare vymazal, a budu se v budoucnu snazit se drzet zpatky
Tak jsem si přečetla ten web Onney a zjistlila jsem, že asi nepatřím nikam. Chápu že ona goth kulturu asi cítí jinak a všechno by nejraději poslala zpátky do undergroundu, ale svět se mění přece, a vyvíjí. Taky mě štvou pozeři, a umělí lidé, kteří berou nějaký styl jen jako chvilkovou záležitost, ale ať mi někdo vysvětlí, co jsem, když poslouchám všechno ohledně tvrdší hudby. Dnes už se hranice mezi hudebními styly undergroundu tak setřely, že už člověk jen tak tápá, co vlastně je. Ale co, dyť je to jedno, hlavně že to tak cítím.
[46]Se stane, já bych někdy taky řvala, ale prostě to radši nechám vyšumět do prázdna... ;-)
ŽE BY SE PRÁVĚ VYČISTIL VZDUCH PO BOUŘI? :-) myslím že každý člověk má protě svůj názor,který se ne vždy schoduje s ostatními,ale je to jeho názor tudíž si za ním stojí.ale to přece není důvod k napadání.bavme se raději o tom co nás spojuje a ne co nás rozděluje. :-).
*Lidi, prosímvás, hlavně ať tady tu debatu nerozvíříme znovu.* <br /><br /><br />Zrovna když jsem si tuhle vzpomněla na tenhle incident, byla jsem pro něco dole v kuchyni, kde z rádia hrála písnička od Beatles... Refrén zní: "WHISPER WORDS OF WISDOM - LET IT BE!" ... Bože, vždyt je to pravda! LET IT BE (nech to plavat). I já se tímhle příště budu řídit, a když mě zase někdo naštve, raději mávnu rukou a půjdu se věnovat něčemu jinému.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.