Nové desky hodné pozornosti

...aneb 15 zajímavých desek, které si pro nás kapely přichystaly na období květen/červen 2007...
 

 


Zdroj: internet
Vyčmuchali: Pavel Zelinka a Ezechiel
Sepsal: Ezechiel


**Assemblage 23 - Meta (Metropolis Records) - 24. duben**

Tom Shear, jediný člen tělesa Assemblage 23, který v 80. letech proslul svým projektem Man on a Stage, není na futurepop/ebm scéně žádným nováčkem. Ostatně, jen s Assemblage 23 má za sebou již téměř dvacetiletou kariéru, ačkoliv výrazněji na sebe upozornil až první deskou Contempt z roku 1999. Po rozpadu labelu Accession Records přešel Shear k labelu Metropolis Records, na kterém vychází i jeho v pořadí pátá novinka s názvem "Meta", ovlivněná novou vlnou EBM.

 

**Shadow Reichenstein - It's Monster Rock (Fiend Force rec.) - 7. květen**

Horror punkrockovou formaci Shadow Reichenstein jsme měli možnost vidět 17. května 2007 v pražském Futuru po boku krajanů The Deep Eyende. A stejně jako The Deep Eynde, i Shadow Reichenstein přijeli představit svou novou desku. "It's Monster Rock" je reedicí stejnojmenného dema, kterého se jen ve Státech prodalo na koncertech přes 2.000 kusů. Deska vyšla 7. května 2007 u Fiend Rorce Rec. a výrok vydavatele "představte si Christian Death a Dicka Dalea píšící nový soundtrack pro Addams Family" asi vzbudí pozornost nejednoho milovníka kvalitni hudby s atmosférou. Desku v Čechách seženete u Maximum Underground.

 

 

**Disharmony - Malignant Shields (Aliens Production) - 11. květen**

Bratislavská formace Disharmony, kombinující ebm, industrial a ambient, vydala na domovském labelu Aliens Production svou v pořadí již pátou desku nadupanou temnou elektronikou.

 

 

**The Deep Eynde - Bad Blood (I Used To Fuck People Like You In Prison Records) - 11. květen**

O kvalitách horror punkové party The Deep Eynde z Los Angeles jsme se mohli přesvědčit nedávno v Praze. Pro ty, koho jejich show zaujala, máme dobrou zprávu - kapela vydala 11. května svou čtvrtou desku "Bad Blood". Podle recenzí si příznivci tradičního horrorpunku přijdou na své, vlivy starých dobrých Misfits, místy proložené Damned jsou patrné od prvního tónu až po závěrečnou ránu. V Čechách můžete desku zakoupit Maximum Underground.

 

 

**Emilie Autumn - Laced/Unlaced (Trisol rec.) - 15. květen**

Oficiální stránky houslistky Emilie Autumn praví: "Zkombinujte houslovou virtuozitu Nigela Kennedyho, hybrid hlasů Siouxsie a Bowieho, přidejte vzhled postapokalyptické Marie Antoinetty a dostanete Emilii Autumn". I hudba Emilie Autumn je podobná - kombinace klasiky, gotiky a industrialu s občasnými výlety až k hranicím metalu. O kvalitě výsleku se mohli příznivci Emilie Autumn přesvědčit již na skvělém albu Opheliac, na kterém tato dáma začala spolupracovat i s cellistkou Lady Joo Hee a vokalistkou "The Bloody Crumpets". V této sestavě byla nahrána i aktuální double CD novinka Laced/Unlaced. Na disku Laced naleznete sbírku klasické hudby plné barokních houslových aranží, druhý disk Unlaced je opět naplněn hudbou klasického střihu a'la Emilie Autumn, který pojmenovala "victoriandustrial".

 

 

**Astrovamps - Gods & Monsters (Dark Dimensions) - 17. květen**

Klasika novodobé americké deathrockové scény vydává na labelu Dark Dimensions svou druhou desku pojmenovanou "Gods & Monsters". Názvy tracků jako "In Tinsel Town", "Lets Go Out And Scare People", nebo "Horror Porn Star" hovoří za vše.

 

 

**Daemonia Nymphe - Krataia Asterope (Prikosnovenie) - 23. května 2007**

Harfy, lyry, silné melodie nabité moderní folkrockovou energií, ale přitom zachovávající atmosféru starořecké hudby - to jsou Deamonia Nymphe. Hudba balancující na pomezí ethereal, ambientu a řeckého folklorního dědictví zavede posluchače proti proudu času až ke kolébce naší civilizace, do starověkého Řecka, opírající se na své cestě o tradiční nástroje a prvky řecké mytologie. Desky Daemonia Nymphe vozí do Čechách poddivize nakladatelství Horus, CyclicDaemon .

 

 

**Clan of Xymox - Heroes EP (Metropolis Records) - 29. květen**

Klasika gothic rockové scény Clan of Xymox vydala 29. května na labelu Metropolis Records své pětipísňové EP s názvem "Heroes". To se dá zakoupit pouze v Evropě, příznivci CoX ze zámoří se musí spokojit pouze s formou placeného stahování. Aktuální video "Heroes" dala kapela k disposici na YouTube

 

 

**Suicide Commando - X20 - The Facts (Dependent rec.) - 31. květen**

A máme tu první k výběrovku. Belgické industriální Suicide Commando si ke svému dvacetiletému výročí nadělilo desku "X20 - The Facts". Boxset limitovaný na 5.000 kusů obsahuje 3 CDčka, 1 živé DVD a 48 stránkový booklet.

 

 

**K.I.F.O.T.H. - Acerbity Torrent (Vendetta Music) - 7. červen**

Podle mnohých jsou K.I.F.O.T.H. (Kneel In Front Of The Executioner) hvězdou české a slovenské EBM scény. Ať už máte názor jakýkoliv, faktem zůsstává, že kapela vydává zásadně na zahraničních labelech. Nejinak je tomu i v případě nové desky "Acebrity Torrent", kterou vydává americká "Vendeta Music".

 

 


**Das Ich - Alter Ego (Metropolis Records) - 10. červen**

10. června vyšla na labelu Metropolis Records zasloužená "bestofka" gothic industriální legendy, německých Das Ich, kteří působí již od roku 1989. Das Ich byli právem označování za průkopníky tehdejšího hnutí "Neue Deutsche Todeskunst" *(něco jako Nové Německé umění Smrti - pozn. Ezechiel)* a gothic/electro stylu vůbec. Alter Ego shrnuje téměř dvacetiletou kariéru pánů Stefana Ackermanna a Bruno Kramma na prvním a jediném "best of" albu.

 

 

**Tear - Clear Message (Men on The Edge) - 13. červen**

Formace Tear z českých luhů a hájů vydáva na labelu Men on The Edge svou novou dlouhohrající desku "Clear Massage". Tvorbu pětičlenného spolku, hudebně protínající vše od melancholických rockovějších songů až k tvrdší elektronice, si navíc budete moci poslechnout na polské Castle Party, kde Tear vystoupí jako jediní čeští vyslanci naší hudební scény

 

 


**I:SCINTILLA - Optics (Alfa Matrix) - 15. červen**

Americká industrial rocková partička I:Scintilla, která se představila poprvé v Evropě na letošním Wave Gotik trefen, vydává na labelu Alfa Matrix nové CD "Optics". To si můžete pořídit buď samostatně, nebo v limitované 2 CD edici, ke které je přiloženo 12trackové CD remixů od Combichrist, Clan of Xymox, Mortiis, Angelspit, a dalších. Dále najdete v limited edici pohledy, plakát, samolepky kapely a další příjemná překvapení.

 

 

**Specimen - Electric ballroom (Metropolis Records) - 19. červen**

Ačkoliv se dá předpokládat, že lidé zajímající se o gothic subkulturu budou jméno Specimen velmi dobře znát, představme si, že se snažíme kapelu přiblížit běžnému posluchači. Ten by měl předně vědět, že Specimen od svého založení roku 1981 byli dětmi glamu, kteří prorostli punkem, prosluli svým velmi neortodoxním přístupem k oblékání a v mnoha ohledech se stali jak hudebně, tak stylisticky průkopníky gotického hnutí. A když k tomu dodáme, že stáli za otevřením legendárního klubu Batcave, už jsme doma, že? Ano, tato opravdová legenda nad legendy, praotci stylu, vydávají po mnoha letech, mnoha singlech a mnoha kompilacích svou první regulérní dlouhohrající desku "Electric Ballroom" na labelu Metropolis Records. Zkrátka návrat staré školy ve velkém stylu.

 

 

**L'Âme Immortelle - 10 Jahre "Best Of" (Gun Records) - 22 červen 2007**

Rakouské duo Sonja Kraushofer a Thomas Rainer, jinak řečeno L'Ame Immortelle, prezentují posluchačům svůj pohled na gothic rock s industrialními prvky již po dobu deseti let. Výběrovku mapující uplynulou dekádu navíc koření dva zbrusu nové bonustracky. Pro milovníky tvorby L'ame Immortelle rozhodně povinnost.



Samozřejmě to určitě nejsou všechny zajímavé desky, které se na tyto dva měsíce chystají - tak jestli víte o dalších, podělte se do diskuse, díky ;).

CZ Sanctuary

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Já se hlavně nemůžu dočkat na ty Specimeny :-)
[1] Určitě nejsi sama ;-) Čekání nám ukrátí písnička Death Drive právě z Electric Ballroom, která se nám podařila sehnat a která by měla podle všeho desku otevírat - má to slušnej "dive", ale poslechni sama a dej vědět, co si o tom myslíš ;-) Je to tady - http://www.sanctuary.cz/sound/specimen_singl/Specimen%20-%2001%20-%20Death%20Drive.mp3
škoda, že se tyhle hudební kousky tak špatně shánějí. u mně jsou k nenalezení :-?
[2] na to ze to ma byt takova legenda to zni hodne moderne cekala jsem neco vic jako gothic rock <br /><br />[3] u mne taky cerna slecno :-(<br /><br />jinak chvalim clanek doufam ze se to rozjede
[4]i legenda se musi vyvijet ;-)
no tak já jsem teda čekala něco takového, však si vemte jak zní Mourning Sun od FOTN... ale jakože, i když je tam hodně moderních hudebních prvků, myslím, že prostě svojé znění si zanechali, já jsem teda nadčená a už se nemůžu dočkat na celé album!:-)
Deadchovsky - Spiritus Sancti Bizarre - Manic Depression Records<br />http://manicdepressionrecords.com/artist.php?id_artiste=6&&lg=en<br />Zadera - Über die Jahre - Strobelight Records<br />http://www.strobelight-records.com/s_rec/e/e_zadera.htm
s mirnym zpozdenim: Biopsyhoz - P.L.O.D. - 2007, russian industrial, http://www.biopsyhoz.com / http://www.myspace.cn/biopsyhoz / video MVC / 46,2 MB: http://www.biopsyhoz.com/video/biopsyhoz-mvc-------www.bp.vlad.ru.mpg

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.