První singl The Cassandra Complex po 20 letech útočí na Donalda Trumpa

Karanténa spolu se současnou politickou situací upekla nový singl The Cassandra Complex, který dnes oficiálně vyšel.

„Poté, co jsme byli svědky vzestupu pravicových demagogů jako je Trump, Johnson nebo Bolsonaro, měli jsme potřebu napsat píseň, která by byla v jejich směru velkým 'F* You'," vysvětlil v rozhovoru pro RTL.de zpěvák Rodney Orpheus. Ten před osmi roky v rozhovoru po pražském koncertu mluvil především o znovuvydání starých desek s výrazně vylepšeným zvukem. K tomu došlo v loňském roce, a protože návratové koncerty britsko-německé čtveřice sbíraly výrazně nadšené recenze (zdravím kolegy Nephiho a Beowolfa), tlak na nový materiál kvarteta byl čím dál silnější.

Ke vzniku nového materiálu nakonec pozitivně přispěla i koronavirová pandemie, která umožnila muzikantům se více soustředit na studiovou práci. Prvním výsledkem je dnes vyšlý singl "The Crown Lies Heavy On The King", který je reakcí na aktuální prezidentské volby. A jak už úryvek z rozhovoru naznačuje, The Cassandra Complex nejsou rozhodně fanoušky Donalda Trumpa. Skladbu si můžete poslechnout a zakoupit níže na Bandcamp profilu kapely.

A ještě jednu dobrou zprávu darkwave legenda přináší. První nový singl po 20 letech je pouze předzvěstí blížící se osmé řadové desky, která se bude jmenovat "No Gods, No Masters".

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

No moc se Rodney nevycajchnoval...za mne celkem zklamání, a to jsem fanoušek CC více jak 30 let...uvidíme jaká bude celá nová placka, ale tohle je na CC průměrnej. Ale rikam si kam se poděla elektronika? ....
Na to jsem čekal. Je to výborné.
Nepopírám...já z toho zatím ten pocit nemám. Psal jsem dojem - na tu skladbu - po druhém poslechu. No, asi mé očekávání bylo až moc velké, ale rozhodně poslech budu zkoušet dále:-)
Me to zprvu taky uplne nedostalo, ale dalsi poslechy dojem vylepsily. Ted se mi to libi velice, uvidime, jak song zapadne do kontextu desky.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.