Fïx8:Sëd8 po letech zpřístupnil svá první dvě alba v remasterované podobě

Celá diskografie unikátního projektu je znovu k dispozici.

Když temně elektronický projekt FÏX8:SËD8 vydal před třemi roky své páté album "The Inevitable Relapse", definitivně se zařadil do první ligy  formací vycházející svým zvukem z EBM podhoubí 80. a 90. let. Německý projekt založený Martinem Sanem, jehož jméno je odvozeno od psychiatrických výrazů „fixace/sedace", se vydal na svou hudební dráhu se dvěma, vlastními náklady vydanými alby, která jsou již dávno vyprodaná. O to víc jsou mezi fanoušky žádaná.

Debut "Humanophobia" produkovaný Danielem Myerem z Haujobb, inspirovaný masovými vraždami režimu Rudých Khmerů (1975-79) v Kambodže, vyšel v roce 2006, zatímco o tři roky mladší následovník "Dormicum" už zůstal plně v režii autora. Obě desky naznačují, kde byly, a stále jsou, zásadní vzory projektu - především v ranné tvorbě kanadských kultovních počinů Skinny Puppy a Front Line Assembly.

S tím, jak se projekt stal v poslední době známnější, tlak na znovuvydání prvních dvou, dlouhou dobu nedostupných nahrávek byl stále intenzivnější. A tak vznikla myšlenka artbooku shromažďující oba tituly v jednom kompatním celku. Nahrávka navíc prošla pečlivým remasteringem Arnteho z projektu Pyrroline.

Kolekce "humanophobia:dormicum" tedy zve posluchače do prvních let industriálně elektronického projektu FÏX8:SËD8. Je k dispozici od 6. září 2024 díky labelu Dependent na Bandcamp profilu vydavatelství v digitální podobě nebo jako vymazlený 2CD artbook.

 

 

mohlo by vás také zajímat