Phillip Münch nás oblažil nahrávkami Synapscape, Neat_less i The Rorschach Garden

Neúnavný elektronik nabídl v posledních měsících nahrávky třech svých projektů.

Začneme nejznámějším převlekem, duem Synapscape, které vede s kolegou elektronikem a vokalistou Timem Kniepem. Ti v příštím roce oslaví třicet let fungování. V předvečer kulatin přišli s albem "Dekadenz", které vkuse vyšlo pouze na CD nosiči, v digitálním světě ho najdeme rozděleno na dvě samostatná EPčka. Šestice skladeb nazvaná "Catwalk Massacre" vtahuje posluchače do říše čistého rytmického šumu, podtrženého přímočarými techno kopáky a hmatatelným pocitem řízené agrese podpořeného drsnými vokály Tima Kniepa. Druhá šestiskladbová kolekce "Dressur" je to komplikovaná zvuková tapisérie, kde se IDM dějové linie prolínají s glitchovou elektronikou v neustáléh rytmickém toku.

 

 

To bylo jaro. V létě se Phillip Münch vrátil k projektu Neat_less, ve kterém se jeho minimal elektronika střetává s raným EBM a psychedeličtějšími stránkami temného elektra. Po loňských kolekcích "Monsters" a "More Monsters" došlo na osmiskladbovou kolekci nazvanou "Defeat The Monsters". V ní se Phillip hlásí k socialistickým myšlenkám a nabízí nové skladby, stejně jako dvě loňská alba, ke stažení na Bandcampu za cenu, kterou sami uznáte za vhodnou. 

 

 

Přesuneme se do podzimu, který je ve znamení projektu The Rorschach Garden. Ten se vloni prezentoval albem "All From New". To se obešlo bez užití konvenční elektroniky. Prim zde hraje Rhillipův vokál, klávesy, basová kytara a jednoduchý bicí automat. Na experimentální album navazuje čerstvá deska "Almanach 2024", která je prý výplní mezi dvěma řadovkami. To znamená, že nabízí materiál posledních tří let, který nebyl nikde vydán. Došlo na cover vlastní, více než dvacet let staré synthpopové skladby "25 Years", ale i na analogově elektronické experimenty, novovlnné písničkaření nebo hladivý elektropop. Také toto album je nabízeno níže na Bandcampu za cenu, kterou si stanovíte vy sami. 

 

 

mohlo by vás také zajímat