Haujobb na nové desce předkládají hudbu plnou každodenních hlukových momentek

Daniel Myer přichází s novou muzikou svého základního projektu.

Daniela Myera známe jako člena řady projektů, včetně slavných Covenant, skvělého DJe a podporovatele české gotické scény. Už brzy se mimochodem představí právě jako DJ na srpnovém Prague Gothic Treffen.

I přes všechny tyto zářezy je jeho jméno nejvíce spojeno s projektem Haujobb, který chystá po šesti letech ticha nové album. To dostane název "The Machine in the Ghost" a vyjde 20. září na labelu Dependent. Šéf vydavatelství, Stefan Herwig o desce mluví jako o zvukově výjimečné kolekci pro náročné fanoušky. A první dva singly, které už jsou k poslechu, mu tuto teorii potvrzují.

Přestože je přicházející novinka desátým studiovým albem současného dua sídlícího v Lipsku, je opět odlišné od všech svých předchůdců. Daniel Myer s Dejanem Samardzicem odmítají dělat stejnou věc dvakrát. Co odlišuje "The Machine in the Ghost" od ostatní tvorby je prominentní použití terénních nahrávek z předmětů každodenní potřeby k vytvoření zásadních zvuků pro toto album. Toto záměrné přikývnutí době s menším množstvím softwaru a více analogovému vidění světa doplňuje téma "The Machine in the Ghost". Album se totiž  točí kolem vztahu mezi myslí a hmotou, analogovým a digitálním.

Už teď nás duo vábí dvěma singly, přičemž ve druhém uslyšíme vokál hostující Emke z Black Nail Cabaret. Videoklip ke skladbě Opposition stvořil Boris May z Klangstabil. Desku si můžete objednat níže na Bandcampu ve fyzické podobě - na CD i na vinylu. Pro skalní fanoušky pak vydavatelství s Haujobb vypraví do světa dvoudiskovou edici, která nabídne nový materiál v remixech. Ať už vlastních nebo od takových jmen jako jsou Agent Side Grinder, Qual, Absolute Body Control, Actors nebo Thorofon.

 

Haujobb - Opposition (feat. Emese Árvai-Illés)
 

 

mohlo by vás také zajímat

randomnessec13