Temně elektroničtí klasici Aiboforcen se vrátili s albem plných slavných hostí

Belgický, temně elektronický projekt nabízí další koplexní hudební dobrodružství. 

Electro/future popovému projektu Aïboforcen tentkrát stačilo "pouze" šest let, než připravil k vydání sedmé studiové album "Between Noise & Silence". K principálovi Benoit Blanchartovi se tentokrát připojila Patrice Synthea (jinak Regenerator), aby společnými silami nabídli celkem 22 nových skladeb na pomezí temného synthpopu a řízného EBM.

 

Aiboforcen - Heaven Knows

S řadou nahrávek pomohli i slavní hosté. Jmenovat můžeme Patricka Codenyse z Front 242, projekty Poupée Fabrikk, Implant nebo Numb. Projekt přivítal také výpomoc řady zpěvaček. Například Mari Kattman (Helix), Noemi Aurory (Helalyn Flowers), Emke (Black Nail Cabaret) nebo Sorrow Stories. Hned v několika skladbách zazní hlas Jana Dieckmanna z Norderney. 

Za zmínku stojí také dojemná předělávka neofolkové klasiky  Break The Black Ice od Death In June. Více než hodinu a třičvrtě dlouhá kolekce "Between Noise & Silence" vyšla 24. kvetna 2024 na labelu Alfa Matrix. A to jak v digitálně nebo ve fyzické podobě na dvojCD v digipakovém obalu s obsáhlým 16stránkovým bookletem (k dispozici ZDE).

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.