Molchat Doma na podzim vydají nové album přijedou do Prahy na koncert

Pokusí se vyprodat velký sál pražské Lucerny.

Postsovětská vlna postpunku měla od začátku za největší hvězdu běloruskou trojici Molchat Doma. Jejich singl Sudno (Boris Ryzhy) z druhé desky "Etaži" se stal virální senzací na platformě TikTok. Popularitu trojice podpořila v roce 2020 vydáním prozatím poslední desky "Munument", první na americkém labelu Sacred Bones records.

Známost Molchat Doma od té doby nadále rostla. Vystoupila jako první ruskojazyčná formace na Coachella festivalu. Také v Česku je skupina mimořádně populární.  Jejich koncert, který se měl v roce 2022 uskutečnit v MeetFactory, se pro velký zájem přesunul do Roxy, a i tam se vstupenky velmi rychle vyprodaly.

Jegor Šutko a spol. dnes přichází s novým singlem Son. Sama ho popisuje takto: „Syn byl složen předtím, než každý z nás zažil významné životní změny, jako je stěhování do nové a neznámé země. Odráží zničení všeho známého. Video k novému singlu si klade za cíl zachytit převládající pocit neznámosti, když víte, že není návratu do starého života," dotává Molchat Doma, která se v roce 2020 přestěhovala z Minsku do Los Angeles.

 

Molchat Doma - Son

Čerstvá písnička je předzvěstí nové, už čtvrté řadové desky. Ta bude pojmenovaná "Bělaja Polosa" a vyjde 6. září 2024. Předprodej alba v různých formátech je níže na Bandcamp portálu vydavatelství.

Zároveň skupina oznámila, že vyrazí na světové turné, které obsáhne jednou zastávkou i Prahu. Ten moment nastane 22. listopadu 2024. Trojice se pokusí vyprodat Velký sál pražské Lucerny. Jako speciální host pojede s Bělorusy turné americká trojice Urban Heat. Předprodej vstupenek započne v pátek 14. pátek na portálu GoOut.cz ZDE

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.