Twin Tribes: Moc se k vám těšíme na prohlížení města a na skvělé jídlo!

(EN available) V pátek se českému publiku poprvé představí americká darkwave dvojice, která začíná šlapat na paty absolutní špičce žánrového pelotonu. Před koncertem jsme s kluky prohodili pár slov o živém hraní, kazetách, či o tom, jestli jsou i v současnosti v Texasu kovbojové...

For English CLICK HERE.

Sanctuary.cz: Ahoj kluci. Jak se máte? Kde jsme vás právě zastihli?

Twin Tribes: Máme se dobře! Zrovna u nás probíhají přípravy na naše nadcházející evropské turné.

Sanctuary.cz: Zatím jsme spolu rozhovor nedělali, můžete se našim čtenářům představit a říct něco k vaší kapele?

Twin Tribes: Jsme Luis Navarro (kytara, zpěv) a Joel Niño, Jr. (basa, synth) z Texasu, hrajeme post-punk/darkwave.

Sanctuary.cz: Před pár týdny jste odstartovali Ceremony Us Tour, po jak dlouhé době jste se postavili znovu na pódium? A co dosavadní koncerty – jde všechno podle plánu? Kde se vám zatím hrálo nejlíp?

Twin Tribes: Je to asi týden, co jsme naposledy stáli na pódiu v Salt Lake City. Pokud myslíš před turné, byl to asi rok a půl. Zatím jde všechno podle plánu. Je těžké říct, jestli jsme si hraní na nějakém konkrétním místě užili více. Bylo skvělé vidět reakce v každém z měst a každý koncert byl svým způsobem speciální.

 


Twin Tribes - Shadows



Sanctuary.cz: V rámci tour se vypravíte i do Evropy. Už jste si v Evropě někdy zahráli, nebo to bude premiéra? Do kterých zemí se podíváte?

Twin Tribes: V Evropě budeme poprvé a budeme vystupovat v UK, Estonsku, Lotyšsku, Německu, ve Francii, v Polsku, České republice, v Maďarsku, na Ukrajině, v Dánsku, Švédsku, Švýcarsku a v Belgii.

Sanctuary.cz: Mimo jiné se zastavíte i v Praze. Víte něco o našem hlavním městě, potažmo o České republice jako  takové? Jaká jsou vaše očekávání?

Twin Tribes: Upřímně nemáme žádná očekávání, protože to bude poprvé, co zde budeme hrát. Moc se těšíme na prohlížení města a skvělé jídlo!

Sanctuary.cz: Když někdo v naší zemi řekne Texas, jako první si díky filmům a knížkám představíme většinou kovboje. Jak je to ve vašem malebném městě s temnou scénou? Kam chodíte tančit a doporučili byste nějaké kapely z blízkého okolí?

Twin Tribes: Přesně takový Texas je, lol. V našem rodném městě Brownsville není příliš velká scéna. Musíte popojet na sever do San Antonia, Austinu, Dallasu a Houstonu. To jsou jedny z texaských měst, kde je scéna lépe zastoupená kapelami a DJi jako Mvtant, DJ Rickbats, Garden of Mary, Curse Mackey a spoustou dalších.

 

 

Sanctuary.cz: Už na vašem debutu „Visions“ byla jasně patrná slabost pro okultní a mysteriozní témata. Ovlivnily vás ve vaší tvorbě nějaká konkrétní díla?  

Twin Tribes: Tahle deska je souborem příběhů různých původů. Některé songy s okultními a mysteriózními tématy jsou ovlivněny filmy, jako jsou například “Temný krystal” nebo “Hlad”.

Sanctuary.cz: V recenzi na album „Ceremony“ jsem o vás napsal: „Živelná analogová rytmika She Past Away rozzářená barevným melancholickým zvukem Drab Majesty se vyznává k nezpochybnitelné lásce k The Cure i k odkazu klasiků Clan of Xymox.“ Která z mnou zmíněných kapel je vám podle vás nejblíž a která nejdál?

Twin Tribes: Je pro nás velkým komplimentem, že jsme srovnáváni s těmito kapelami. Jsme velcí fanoušci She Past Away i Drab Majesty, The Cure a Clan of Xymox. Jejich vliv je v naší hudbě zřetelný.

Sanctuary.cz: Mimo řadová alba jste vydali taky živák „Live at Fascination Street“. Ten vyšel pouze na kazetách a  digitálně. Líbí se vám móda opětovného oživení kazet? Překvapil vás návrat tohoto nosiče? Sami byste si do sbírky raději vybrali vinyl nebo kazetu?

Twin Tribes: Ano, "Live at Fascination Street" jsme vydali pouze na kazetě a digitálně na Bandcampu. Milujeme kazety. Původně jsme měli v plánu "Shadows" vydat pouze na kazetě. Dead Wax Records se na nás ale obrátili ohledně vinylů, a tak vznikla první gramofonová deska. Je to taky skvělý formát. Ale je těžké zvolit, který z těch dvou nosičů preferujeme, oba jsou skvělé a nostalgické


 

Twin Tribes - Fantasmas

 

Sanctuary.cz: Jak vznikla myšlenka vydat album remixů? Dokázali byste z alba vybrat ten nejlepší remix podle každého z vás a vysvětlit proč právě on?

Twin Tribes: Ten nápad přišel přirozeně během lockdownu. Několik přátel se nám ozvalo, že pro nás chtějí nahrát remix, a když jsme potom slyšeli finální tracky, zamilovali jsme se. Dávalo pak smysl kontaktovat více přátel, zda by měli zájem pro nás udělat remix, a každý, kdo na náš návrh kývl, odvedl skvělou práci a v remixu je znát jeho osobní styl. Pokud bych si měl vybrat favorita, vybral bych si "Portal to the Void" od She Past Away (Luis) a (Joel) by zvolil "Dark Crystal" od Luz Futuro. Ale je to opravdu velmi těsné, všechny remixy na albu jsou nám drahé.

Sanctuary.cz: Dle klipů i celkové estetiky kapely je jasné, že vizuálu přikládáte důležitou roli. Snažíte se v tomhle směru nějak pracovat i na koncertech?

Twin Tribes: Rozhodně. Pokoušíme se poskytnout komplexní zážitek. Make up, oblečení, mlha a osvětlení hrají pro atmosféru našich živých vystoupení velkou roli.
 

Sanctuary.cz: Jak jste na tom s materiálem na nové album? Od vydání „Ceremony“ už přeci jen uběhl nějaký rok…

Twin Tribes: Jakmile se vrátíme domů, budeme pokračovat ve skládání pro další desku. Snad bude brzy hotová!

Sanctuary.cz: Uslyšíme v Praze nějakou novou skladbu?

Twin Tribes: Ne vyloženě nové, ale všechna vystoupení pro Evropu budou vlastně trochu nová, jelikož jsme nikdy nehráli žádnou z našich písní pro živé publikum na tomhle kontinentě.

Sanctuary.cz: Na tom něco bude! Díky moc za váš čas a snad si spolu brzy dáme pivo v Praze!


 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.