"The Time It Takes To Smile" oznamuje nové album AlterRed

Britská dvojice AlterRed rozehrála na svých dvou albech epický příběh, ne nepodobný dramatu Emilie Autumn. Trilogii projektu, který kombinuje ve své tvorbě tvrdou elektroniku, synthpop a kabaretní prvky, zakončuje závěrečný díl nazvaný „The Time It Takes To Smile“.

 

AlterRed_-_The_Time_It_Takes_To_Smile

 

Angličtí AlterRed mají svůj specifický a jedinečný zvuk. Míchají totiž elektronické beaty s avantgardním pianem a to korunují suverénními vokály. V jejich tvorbě je jednoznačně identifikovatelný vliv Depeche Mode, ale i Davida Bowieho, The Dresden Dolls nebo IAMX. Výsledkem je pak hudební kotlíček, ve kterém to vře. AlterRed takto oslovili širokou škálu posluchačů na světě – od indie freaků, přes davy fanoušků elektroniky až početné komunitě steampunkerů především ve Velké Británii. Jejich síla je zejména v živých vystoupení, která jsou prý neuvěřitelně energická a barevná. Možná jsou trochu okázalá a koncepční, ale je zjevné, že to zabírá, neboť AlterRed si doma vysloužili pověst jednoho z nejoriginálnějších a energických nejživějších spolků na scéně. Výsledkem jejich studiového snažení je dynamický a originální zvuk projektu, který je často v médiích považován za „novou tvář britské alternativní elektro scény“.

Jejich v pořadí třetí studiově album nese název "The Time It Takes To Smile", kde nalezneme celkem jedenáct tracků. Aktuální album také uzavírá AlterRed & Emily příběh, který byl červenou nití vinoucí se předchozími dvěma alby. Výrazným způsobem se zrcadlil i v živých vystoupeních dvojice. Hlavními tématy konceptu - osamělost, odloučení a izolace - nahrávají AlterRed rozhrát i na nové desce temně elektronické divadlo s kabaretním šmrncem. Pokud máte zájem se zaposlouchat do nové kolekce AlterRed, nemusíte čekat do 28. června, kdy novinka oficiálně vychází, ale už teď se zaposlouchejte do závěrečného příběhu "The Time It Takes To Smile" na Bandcamp profilu kapely.

 

Tracklist alba "The Time It Takes To Smile":

1.In The Garden (featuring Joe Black as The Patients)

2.Suits Me Like A Coma

3.All or Nothing

4.Spine (featuring Jay Smith as The Mechanic)

5.Coping

6.Dread

7.Better than Mending

8.Not Coping

9.Red and Black Coins

10.Me & Conrad Veidt

11.She Still Fascinates Me

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.