Kite kompletují nový singl druhou novinkou inspirovanou Davidem Bowiem

Kite odhalují béčko nového singlu vzešlého ze spolupráce s Benjaminem Johnem Powersem.

Zatímco před pauzou švédská dvojice poskakoval kupředu po EPčkách, druhá fáze jejich kariéry je prozatím věnována singlům. Ten druhý už v červnu předznamenal hybný track Teenage Bliss, o kterém jsme psali ZDE. Už s jeho vydáním Kite anoncovali dvouskladbovou spolupráci se svým vzorem, Benjaminem Johnem Powersem, polovinou dvojice Fuck Buttons a šéfa projektu Blanck Mass. 

Skladba Bowie '95, která aktuálně singl kompletuje, se lehce otírá o osobu Davida Bowieho a samotní Kite k ní pro portál The Clash poznamenali, že song zrcadli "pocit viny za to, že jsme nebyli větším hnacím motorem vytváření skutečného světa, ale vedle toho také uznání faktu, že hudba a eskapismus hrají v lidském životě důležitou roli."

Zatímco Teenage Bliss byl nečekaný party banger, kdy melodika Kite byla naroubována na aranžérský svět Powerse, druhý singl naopak melodický svět Blanck Mass navlékl do aranžérského kabátu Kite. Tak či onak, singl už je k poslechu na Spotify a předobjedat si ho na vinylu muzete ZDE nebo ZDE.

 

Kite - Bowie '95

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.