David J v Praze natočil novou desku a vyrazí odtud před koncerty Bauhaus na evropské sólové turné

Kdo si myslí, že David J Haskins má teď plné ruce práce s přípravou návratových koncertů Bauhaus (ano, už jsou tři!), ten je na velkém omylu. V Praze totiž farismatický muzikant a basák gotické legendy právě ladí formu na nadcházející evropské turné, na které vyráží s českými doprovodnými muzikanty podopřit právě vycházející sólovou desku!

Příběh nové desky "Missive To An Angel From The Halls Of Infamy And Allure" začala psát písnička Jeho veličenstvo kat, kterou David J uslyšel náhodou před dvěma lety v Portlandu. Příběh autora songu, českého písničkáře a exulanta Karla Kryla, ho přivedl do Prahy, kde začal načátet a odehrál zde také intimní koncert (zvali jsme ZDE). Od té doby se kytarista Bauhaus i přes intenzivní koncertování po celém světě do Prahy vrací, aby zde s Karlem Holasem a dalšími muzikanty připravil část materiálu, který bude obsahovat masivní, 16dílná skládanka. Původní impulz - vlastní podání ikonického protestsongu Karla Kryla - na albu bohužel nenajdeme.

David J - His Majesty Executioner (Karel Kryl cover)
 

Na téměř 70 minut dlouhém albu se mimo českých muzikantů podíleli i Anton Newcombe (Brian Jonestown Massacre), Toby Dammit (Nick Cave And The Bad Seeds), Paul Wallfisch (Swans, Botanica ad.), Sean Eden (Luna), Rose McGowan, Asia Argento nebo Emily Jane White. Album před vydáním předskočily celkem tři singly. O prvním The Auteur, jsme vám informovali na jaře (ZDE), další Migena And The Frozen Roses vyšel před pár týdny a jedná se o psychedelickou spolupráci s Antonem Newcombem. K písničce vznikl i jednoduchý videoklip.

David J with Asia Argento & Anton Newcombe - Migena & the Frozen Roses
 
Poslední singl, který předchází vydání "Missive To An Angel From The Halls Of Infamy And Allure" je skladba Baudelaire, kterou si můžete pustit níže na Bandcampu vydavatelství Glass Modern records, která 18. října 2019 album vydá. Už teď si můžete kolekci objednat v digitální podobě, na CD nebo na vinylu.
 
Jak už jsme psali, David vydání desky podpoří evropským turné, které započne v Praze. A to 8. října v klubu La Loca. Jako spoluhráči se na většině zastávek v roli doprovodných muzikantů představí houslista (a předák Čechomoru) Karel Holas a klávesák Robert Vašíček. Nenechte si ujít intimní koncert člena Bauhaus chvíli předtím, než pokoří po letech tisícové davy v Los Angeles! 
 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.