V rámci aktuálního turné zahraje frontman The Mission Wayne Hussey i v Praze

Nenechte si ujít speciální show britské legendy. 

Jediný česko-slovenský koncert Wayna Huseeyho v rámci turné Salad Daze proběhne 7.9.2019 od 19 hod v klubu (music garden) s názvem Gauč ve Stromovce. Wayne a jeho hudební formace ve speciální akustické verzi zahrají jak největší hity od The Mission tak jeho aktuální nové písně, role předskokana se ujme Ashton Nyte, frontman skupiny The Awakening.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti Ticketportal za 450 Kč a na místě za 490 Kč.

 


Wayne Hussey - ´til the End of Time (live 2019)

 

Jerry Wayne Hussey je anglický hudebník narozený v Bristolu roku 1958. Nejvíce se proslavil jako hlavní zpěvák kapely The Mission a jako kytarista kapely The Sisters of Mercy. V raném věku ho nejvíce ovlivnil Marc Bolan a jeho kapela T. Rex – on byl jeho hlavní inspirací pro to, aby se Hussey stal kytaristou. Vyrůstal v kostele a podle přání jeho rodičů se měl stát misionářem. To se mu ale nelíbilo, na konci sedmdesátých let se vzbouřil a odstěhoval se do Liverpoolu, kde se chtěl připojit ke scéně kolem známého nočního klubu – Eric’s Club. 

Na pódiu se začal objevovat zejména s Pauline Murray a The Invisible Girls, se kterými začal také psát skladby. První úspěch ale přišel, když ho frontman kapely Dead or Alive Pete Burns požádal, aby se přidal k nim. Když se ale Burns rozhodl, že chce, aby byli spíše studiová kapela, Hussey opustil skupinu. Dostal nabídku od The Sisters of Mercy, kde se stal kytaristou a soustředil se na šestistrunné i dvanáctistrunné kytary. Poté, co se kapela rozpadla, Hussey a baskytarista Craig Adams založili The Mission, kam vzali na bicí Micka Browna a Simona Hinklera jako kytaristu.

 


The Mission - Buttefly on a Wheel

 

Od roku 2002 měl Hussey pravidelně sólové show, kde hrál písně The Mission, nové písně a cover verze. Poté, co roku 2009 podruhé ukončil The Mission, v říjnu téhož roku vydal své první sólové album s názvem Bare. V květnu roku 2009 Hussey oznámil na webové stránce The Mission a v rozhovoru pro BBC 6 Music, že on a Julianne Regan pracují na desce složené z cover verzí, reinterpretací starých písní a z nových písní a vyzvali fanoušky, aby navrhli písně, které mají zpracovat jako cover verze. Toto album bylo vydáno na podzim roku 2011 pod názvem Curios a jménem Hussey-Regan.

Roku 2014 pak vydal své druhé sólové album převážně akustických písní - Songs of Candlelight & Razorblades. Hrál také živě se svým kamarádem Garym Numanem nebo s hudební skupinou The Cure. Hussey je velký fanoušek Liverpool F.C. a na počest jejich vítězství ve finále Champions League roku 2005 napsal píseň „Draped in Red“. Nyní žije v Sao Paulu v Brazílii.

 

Wayne Hussey - Like a Child Again (live 2018)

První kniha Wayna Husseyho, Salad Daze, byla vydána 23. května 2019 nakladatelstvím Omnibus Press. Kniha zaznamenává jeho život od raného dětství až po The Mission. Předmluvu k ní napsali Gary Numan a Iggy Pop.

Salad Daze je poutavý a explicitní popis života okem rockové hvězdy vyprávěný vtipným, humorným způsobem. Každá kapitola knihy je doprovázena seznamem skladeb vybraných Waynem, které má čtenář při čtení poslouchat. V playlistu jsou umělci velmi různorodí jako například Elvis, Radiohead, Suicide, Frank SInatra, Led Zeppelin, The Beatles, David Bowie, Television, T. Rex, Cigarettes After Sex, Iggy Pop, Telly Savalas a mnoho dalších.

Special Edition – limitovaná edice knihy obsahuje personalizovaný certifikát pravosti, sedmipalcový vinyl s dvěma doposud nevydanými demy, USB klíč s dalšími devíti doposud nevydanými demy a extra fotografie. Tři z těchto Special Edition knih obsahují zlatý poukaz – jeden pro získání Husseyovy první kytary a dva pro získání exkluzivní umělecké grafiky.

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.