Osvěžte se a nadechněte se! Vychází nové album Eden Synthetic Corps

Jestliže chcete aspoň na chvíli rozvibrovat skleničky ve vitríně, a nebo se pomstít na chvíli sousedovi, zkuste to pomocí  nového alba "Breathing Salt“ od Eden Synthetic Corps (ESC).

ESC_-_Breathing_Salt

 

Tito draví Portugalci mají za sebou poměrně krátkou historii, ale na počtu vydaných alb to není znát. Eden Synthetic Corps (ESC) se zformovali v roce 2005 a jejich složení je za tu dobu neměnné. Jejich terčem je škatulka zvaná Harsh Electro-Industrial . Krátce po vzniku kapely podepsali smlouvu s německou značkou Dark Dimensions / Scanner a pak již nic nebránilo tomu, aby v roce 2006 vydali své první album "Matte”, kde velmi líbivým kouskem byla skladba The Robots (kapela nám přetvořila klasiku od Kraftwerk), což je záruka úspěchu.  O dva roky později se pochlubili druhým albem "Enhancer", které koncepčně nese příběh sériového vraha a hlavně díky tomu je celé album temnější. Nejsou samozřejmě opomenuty zvuky policejní vysílačky a policejních sirén, což je vždy sázka na jistotu. Předposledním albem z roku 2010 je „Eight Thousand Square Feet", které zvukově navazuje na předchozí tvorbu a to také bývá často zárukou úspěchu.

Eden Synthetic Corps se snaží zvukově odlišit od ostatních stovek kapel, které se pohybují na této scéně. Posuďte sami, zda se jim to povedlo u nové desky „Breathing Salt“, která vychází na konci března právě u Scanner Records. Co nám tentokrát kluci portugalští nabídnou? Mimo osvědčených dunivých beatů a děsících vokálů nám ESC začali koketovat v některých kouscích s kytarovými podklady, pohrají si s nečekanými klavírními mezihrami, než většinou nastoupí do svého zběsilého tempa. Na své si na albu přijdou i klasičtí posluchači EBM, i když nám jeho podobu ukážou ESC z trochu jiného úhlu pohledu. Řadím se mezi skupinu posluchačů, kteří se s chutí na kapelu tohoto typu půjdou podívat naživo, protože ESC svým soundem slibují live mnohé.

Tracklist nového alba "Breathing Salt":

  1. Breathing Salt
  2. Evaporate
  3. Something is Terribly Wrong
  4. God's Own Miserable Exception
  5. Determinism
  6. Cryptobiosis
  7. The Black Octopus Carousel
  8. FBK
  9. The Sailing Dead
  10. I Cannot Leave You Because You Never Had Me
  11. Commander Cruel
  12. FBK (Saturn Dawn RMX)

 

Eden Synthetic Corps - Breathing Salt trailer

 

    mohlo by vás také zajímat

    Komentáře

    No parada... jejich nejvetsi peckou je stejne heartware 8)

    Přidat komentář

    Zadej správnou odpověď.