XIII. století hlásí zrození nového Frankensteina

I když je ve všech rozhovorech Petr Štěpán směrem k budoucnosti XIII. století výrazně rezervovaný, přesto je na domácí gotické legendě poznat, že nehraje pouze ze setrvačnosti. Potvrzení faktu, že uvnitř čtveřice pulzuje kreativní duch, je obsáhlá novinka, kterou kapela vyvěsila na svém FB profilu. Zní takto:

"Konec letošního února strávila skupina XIII. století v prostorách nahrávacího studia. Zde probíhalo natáčení dvou nových písní pro připravované album. Titul nese oficiální název FRANKENSTEIN podle nové úvodní skladby. Ta je poklonou gotickému žánru a zároveň odkazem k dílu Mary Shelleyové a jejímu slavnému románu. Projekt bude dále obsahovat singly z tvorby XIII. století, tedy skladby které nevyšly na řadových deskách. Většina z nich zde bude představena v nově remixovaných nebo editovaných verzích. V nejbližších týdnech proběhne mixování a mastering nového materiálu. Petr Štěpán se k natáčení vyjádřil slovy:
„Natáčení jsme si užívali, protože nové skladby nás hrozně baví. Jsem rád, že kapela jela do studia připravená. Všichni přesně věděli co a jak mají hrát, a k natáčení přistupovali opravdu zodpovědně. Vše jsem měl dopředu promyšlené, využití nástrojů, vrstvení smyčců, použití kytar, aranžmá skladeb, ale hlavně jakou náladu a atmosféru chci ve skladbách vytvořit. A to se nám společně povedlo! Myslím, že jsme tvorbu XIII. století rozšířili o další formu vyjádření. Pracovalo se nám opravdu dobře a ze studia jsme odjížděli nadšení a spokojení. Zrodili jsme monstrum!“
Vydání alba "Frankenstein" je naplánováno na přelom května a června 2019. Titul vyjde u společnosti Warner Music, kde se připravuje k vydání na CD a nově tentokrát i na raritní vinylové LP desce."

My jen dodáváme, že ukázky z připravované desky uslyšíte i na pražském koncertu, který kapela odehraje už tuto sobotu v pražském Paláci Akropolis.

XIII. století - videoreport ze studia Benas

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

... mám radost, že bude i vinyl !!!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.