PRVNÍ POTVRZENOU KAPELOU NA XIV. PRAGUE GOTHIC TREFFEN JSOU ACTORS

První vzdálené tóny zaznívají ze zákulisí čtrnáctého PGT!

Čtrnáctý ročník Prague Gothic Treffen je ještě daleko, ale my vás samozřejmě budeme pomalu informovat o tom, co vás na něm čeká a nemine. Že si na něj máte vyhradit víkend 23. - 24. 8. 2019 víte. Minulý rok byl se svými třemi dny výjimečný a letos bychom se do dvou večerů měli opravdu vejít.

Ale teď k tomu nejdůležitějšímu. Už od konce minulého PGT se snažíme vybrat zajímavá jména, která u nás nejsou okoukaná a přitom by vás mohla bavit, stejně jako nás. A máme velkou radost z první potvrzené kapely, která se hned zařadí k těm, které k nám kdy vážily hodně dlouhou cestu. Z kanadského Vancouveru se totiž do Prahy podívá čtyřka ACTORS.

 

Actors - We Don´t Have to Dance

 

Kapelu založil v roce 2012 Jason Corbett a o jejich dlouhohrajícím debutu "It Will Come to You" (recenzi si přečtete ZDE) se renomovaný server Postpunk.com vyjádřil jako o "cinematic new-wave", díky téměř soundtrackovému feelingu jeho zvuku. Corbett píše, produkuje, mixuje a masteruje veškerou hudbu Actors. Jinak má na starosti taky kytaru a charismatický vokál. Na pódiu mu pomáhají Shannon Hemmett (synťáky, vokály), Jahmeel Russell (basa, vokály) a Adam Fink (bicí).

Nejvlivnějším muzikantem, k jehož odkazu se Corbett často obrací, je David Bowie. Ale to neznamená, že by Actors zaostali v nějaké retro bublině. Naopak o sobě rádi mluví jako o post-post-punku. Bez diskuze se tak tahle kapela může zařadit po bok The Soft Moon či Cold Cave, tedy kapelám, které udávají současný trend i díky tomu, že i přes moderní zvuk poctivě čerpají z hudební minulosti. Stačí si poslechnout jejich cover "One Hundred Years" od The Cure.       

 

 

Další potvrzená jména a doprovodný program budeme postupně odhalovat. Už teď ale spouští předprodej. Vstupenky na Prague Gothic Treffen můžete od pondělka 29. 10. zakoupit v předprodejních sítích Ticketpro a GoOut za cenu 390,- Kč (+ poplatky sítě). Na místě potom zaplatíte 490,- Kč. Vstupenky na jeden den nebudou v prodeji! 

 

XIV. PRAGUE GOTHIC TREFFEN
Praha, 23. - 24. 8. 2019

Vstupné: předprodej v síti Ticketpro, GoOut.cz - 390 Kč + poplatky, na místě 490 Kč

FB event: www.facebook.com/events/1107376886078152/

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.