Zemřel Conway Savage, nepřehlédnutelná figurka The Bad Seeds

Australská scéna je chudší o jednoho hudebníka.

Conway Savage se narodil 27. července 1960 v australské Victorii a od roku 1980 vystupoval v nespočtu místních skupin, jako Happy Organs, The Feral Dinosaurs nebo Dust on the Bible. Nejvýrazněji se však do povědomí světové hudební scény zapsal jako pianista souboru Nick Cave & The Bad Seeds, ke kterým se přidal v roce 1990 pro nahrávání alba "The Good Son". Od té doby byl v souboru vyhledávanou a nezapomenutelnou figurkou, dokonce se mu povedl jeden neopakovatelný precedenc. V roce 1996 totiž nazpíval píseň "The Willow Garden", vůbec jedinou, na které hlavní vokály nezpívá Nick Cave. Sám Cave o Conwayovi několikrát prohlásil, že je "jediným členem kapely, který umí opravdu zpívat."

Hostoval na deskách spousty australských hudebníků, v roce 1992 vydal své první sólové EP, se kterým mu pomáhali Martyn P. Casey a Mick Harvey z The Bad Seeds. Poslední sólovou nahrávku vydal v roce 2010 pod názvem "The Pussy's Bow".

Ve skupině Nicka Cavea vydržel až do poslední chvíle, ačkoliv v loňském roce mu byl diagnostikován nádor na mozku, proto se nemohl zúčastnit celosvětového turné. Na následky své nemoci zemřel 2. září.

Nick Cave & The Bad Seeds - The Willow Garden

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.