White Lies chystají doposud nejmelodičtější album

V rámci ostrovního boomu postpunkového revivalu nemůžeme rozhodně zapomenout na kapelu Harryho McVeigha, londýnské White Lies.

white_lies014

V roce 2009 svým debutem "To Lose My Life..." pořádně rozčísli vody britské kytarové scény a podobně jako The Horrors vdechli postpunku znovu život. Před dvěma lety strhli do řad fanoušků i zvědavé publikum pražského Lucerna Music Baru. Loni se ale bohužel nevrátili, stejně jako New Order jejich koncert padl společně s celým konceptem krachujícího Prague City Festivalu.

V tomto roce o nich ale slyšíme znovu, tentokrát se třetí dlouhohrající deskou. Basák Charles Cave hlásí, že bude tím nejvíce melodickým, co v jejich stáji doposud vzniklo. Řekl to v rozhovoru zveřejněném na NME.

Album bude produkovat opět Ed Buller, který se podepsal už za výsledným soundem zmíněného debutu i druhé nahrávky "Ritual" (2011). Název desky zatím zůstává tajemstvím, rozhovor nicméně odtajnil její příběh - story dvojice opouštějící neurčitou a zapadlou část jakéhosi evropského maloměsta, za které vymění zářivé útočiště velkoměsta a jeho neřestí. Jak přesně se to podepíše na hudebním obsahu desky je těžké si představit, nechme se překvapit na konci léta, kdy má vyjít.   



mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.