10 slibných momentů nového Evil Deadu

V sobotním dopoledni nám dovolte malé faktografické okénko pro všechny, kteří napjatě očekávají ne/kvality jednoho z nejsledovanějších hororových remaků - "Evil Dead" 2013 v deseti bodech podle serveru Bloody-Disgusting:

evil_dead_2013

1) ČEKEJTE MINIMUM (POKUD VŮBEC NĚJAKÉ) DIGITÁLNÍ EFEKTY - Hned z kraje přichází největší překvapení. Podle reportérů nebylo při natáčení široko daleko k vidění jediné zelené plátno. Největší obavy z toho, že se z lesního ducha stane další chabá lekačka založená na digitálně rozpitvaných obličejích herců, jsou tímto slibně zažehnány. Režisér Fede Alvarez údajně slíbil vyvarovat se počítačové animace dávno před natáčením, uvidíme, kolik digitální retuše apod. nakonec do snímku pronikne.

 

2) AUTOŘI OČEKÁVAJÍ VĚKOVÉ OMEZENÍ  17 LET - Ochránci mladistvých diváků z Motion Picture Association of America se na Evil Dead podle všeho chystají s nálepkou "NC - 17". Další záruka slušné zábavy.

3) ZVRACENÍ V TRAILERU JE REÁLNÉ - jak v článku záhy vysvětlují, sice ne tak reálné, jak by si někteří filmoví zvrhlíci přáli, ale za využití starých dobrých řemesel z časů hrachové kaše z Exorcisty. Citují zde dotčenou herečku Jane Levy "V jedné scéně někoho kompletně pozvracím. Hodně moc pozvracím. Jakože kure**ky moc zvratek. Mám tam hadici zasunutou v krku, ležím na téhle holce a prostě na ní zvracím."

 

5-best-evil-dead-redband-trailer-2-1024x425


4) ANO, BUDE ZDE KLASICKÉ DÉMONICKÉ "POV" - Inspirováno předlohou, která dodala termínu "point-of-view" jinou dimenzi, i remake bude napěchován lesními průlety z pohledu neviditelného zla.

5) PŘI NATÁČENÍ SE PRACOVALO SE DVĚMA CHATKAMI - Co by to bylo za lesní duchy bez klasického dřevěného srubu s tajuplným sklepením. Reálné lokace se točili v novozélandském Woodhill Forest, severozápadně od metropole Auckland. Druhá chatka připravená k destrukci byla vystavěna ve studiích.

6) STARÁ DELTA 88 SAMA RAIMIHO MÁ OPĚT FILMOVÉ CAMEO - Původní režisérský bourák z roku 1973, zcestovalý jeho filmy Evil Dead 1, 2 a Crimewave, se vrací na jednu ze scén, tentokrát zcela symbolicky jako herka zarostlá lesním porostem.   

CAR-Evil-Dead-Hi-Res-Screens-18-1024x426

 

7) KNIHA "NECROMONICON" - stojící v čele příběhu nevystupuje pod tímto názvem. V remaku se o ní mluví jako o "Naturan Demanto". Vzhledem ke copyrigthu předlohy se kniha musela také kompletně redesignovat. 

8) V TRAILERU NENÍ ZDALEKA VŠE - I když by se tak mohlo zdát - alespoň tak tvrdí tvůrci...Nechme se překvapit.

1. THERE IS VERY LITTLE – IF ANY – CGI
Everything I saw onset backed up claims by Alvarez that there would be no CGI in the film. I didn’t see any green screens and I saw tons of evidence of well executed practical gags. Even if they wind up using a little bit of it in the film, it’s probably just for small stuff like wire removal etc…
2. THEY ARE WORRIED ABOUT GETTING AN NC-17
Per producer Rob Tapert, “I have always been exceedingly concerned about [getting an NC-17]. The woman who guided ‘The Grudge’ through to get a PG-13 assured us that ‘oh no, nothing in this is gonna get you an NC-17.’ I keep bumping up against that self-mutilation thing. And because they swing so much as to what they decide on a weekly basis is an NC-17 or an R or a PG-13, I just don’t know. But FilmDistrict, who bought this…they all said, ‘we want this the hardest R you guys can give us…’”
3. THAT VOMIT IN THE TRAILER IS REAL
Jane Levy recounts filming it, “At one point I vomit all over somebody. A lot of vomit. Like, a sh*t-ton of fluid. I had a tube practically down my throat, and I’m on top of this girl and vomiting all over her. When you actually do something like that – I don’t think I can actually describe the sensation – but I actually went to the corner and cried. I’m really sensitive. But I felt like I was really drowning my friend Jessica, it felt so bad. I was shaking.” Of course it’s not actual vomit, I just know that some of you were thinking it was a CG effect based on the trailer. It isn’t.
4. YES, IT WILL HAVE THOSE DEMONIC POV SHOTS
DP Aaron Morgan on working to create the effect, “In the original there’s a lot of stuff where things are careening in and careening out of control. And we wanted to get to that point. So I wanted to start to infer that with our camera movements so there’s a lot of rolling. And there’s a lot of really fast movement through trees.”
5. THEY USED TWO CABINS
A real one in Woodhill Forest and a more destroyable one on a soundstage.
6. SAM’S CLASSIC MAKES AN APPEARANCE
A few feet away from the cabin in Woodhill Forest sits a dilapidated recreation of “The Classic” – Sam Raimi’s 1973 Oldsmobile Delta 88. It’s rusty, covered in pine needles and moss.
7. THE NECRONOMICON IS NO LONGER CALLED THE NECRONOMICON
It’s called the “Naturan Demanto” – which is how it is referred to in the recording they listen to in the original film. Three of the books have been made for the production. Due to copyright issues with the original artist, the book has been significantly redesigned. Instead of a dried face, the binding is now assembled with large chunks of stitched-together flesh.
8. THE TRAILER HASN’T SPOILED EVERYTHING
There’s still so much you haven’t seen. I’m truly excited to see how it plays out onscreen myself.
9. THEY USED 50,000 GALLONS OF BLOOD IN ONE DAY
Alverez comments “I know we ordered a truck the other day that was… 50,000 gallons? Just for one scene! The violence is over the top. The showdown, that’s right there behind the wall [referring to the storyboards] you can see there is raining blood. So you can imagine that it’s gonna get to quite an outrageous, over the top, chainsaw action, raining blood…it just goes crazy, right.”
10. THE DEADITES LOOK DIFFERENT
And scarier in my opinion. This film is much darker than the original and it’s designed to scare people who have been watching horror movies for the past 30 years. The revamped approach to the makeup matches that aesthetic. The pronounced jaw and ocular cavities are gone, allowing for a more haunting visage for whomever is unlucky enough to be possessed.
Want more? Check out PART ONE and PART TWO of my set visit for a more complete look at the film.

9) PŘI NATÁČENÍ SE POUŽILO 50 000 GALONŮ KRVE, NA JEDINOU SCÉNU! (1 galon = 3,78 litrů) 

10) ZOMBIE (V ORIGINÁLE "DEADITES") VYPADAJÍ JINAK - Podle článku děsivěji. Stejně jako celý film, který má být podstatně temnější, určený k vyděšení diváka, který "strávil posledních 30 let sledováním hororů". Co slibnějšího dodat závěrem?


12-best-evil-dead-redband-trailer-2


Film vstoupí do kin 12. dubna tohoto roku

 



Zdroj: http://bloody-disgusting.com/news/3214145/10-facts-about-the-new-evil-dead/

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.