Recenze L´obscurité - L´obscurité

Deska, která Demiho odpálila během 12 minut. V čem?

L´obscurité – L´obscurité
Vydavatel: Mass Media Records, 12 min.

Určitě to znáte. Přehrabujete se novou muzikou, stará osvědčená jména vás ničím nepřekvapí, nové kapely se jim sice snaží zdatně konkurovat, ale stejně to žádný šlágr není a najednou…! Najednou si pustíte švédskou kapelu s francouzským jménem a zjistíte, že čtvrt hodiny lítáte po pokoji, poskakujete a nepříčetně sebou šijete. A musíte si to pustit znovu. Tak to jste narazili na ípíčko L´obscurité.
 


Zamíchejte (post)punkovou oprsklost, elektronickou hravost, temnotu darkwave, garážově špinavou produkci, zahustěte to celé pořádnou porcí svérázného charisma a citem pro chytlavou melodii a máte obrázek o zvuku L´obscurité. Divoká kočka Tess Törner svým hlasem výrazně přispívá k svéráznému soundu kapely (umí být rozpustilá i pořádně naštvaná) a spolu se svými parťáky Rickardem a Fredrikem od roku 2012 vydávají zatím jen kazety a epka. To zatím poslední má čtyři vály, které zkrátka nemůžete minout.

L´obscurité - Dandelion Child


Není to žádná sranda, a přesto je to velká zábava. Navíc se v těch pár minutách odehraje víc než na některých nahrávkách za hodinu. Kopa emocí, koule jaké by záviděl i obecní býk, všudypřítomná energie a hlavně enormní snaha něco sdělit. Tím vším mne stockholmské trio odrovnalo a dohnalo k průzkumu jejich starších nahrávek, které taky stojí za pozornost (a mohly by zaujmout i fandy tvrdších chvilek redakční oblíbenkyně Tying Tiffany). Takže, pokud hledáte nějakou novou muziku a nemůžete najít nic, co by stálo za to…L´obscurité prosím.

Hodnocení: 85 %

Sestava:


Tess Törner: Guitars, Bass, Vocals.
Fredrik: Drums, Percussion.
Rickard: Synthesizers, Guitars, Vocals.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.