Deník Metro o goths: Bez Nightwish a černé ani krok

Čas od času přepadne členy naší redakce zoufalý pocit, že léta snahy o mediální osvětu této subkultury byla ztrátou času.

metro_o_goths

Je sice pravdou, že oproti bulvárním plátkům devadesátých let se k našemu klidu úspěšně rozlišují pojmy "satanismus" a "goth", některé nešvary a stereotypy ovšem přetrvávají.

 

Nejoblíbenějším z nich nadále patrně zůstává žánrová negramotnost v hudebním pojetí této scény. Jako důkaz předkládáme dnešní článek v deníku Metro s názvem "Mladá krev: Satanistické orgie neprovádím, říká milovnice gothic stylu" autora Adama Váchala a jeho zpovídaného objektu. 

 

Vaše názory si rádi vyslechneme v komentářích pod článkem. 

 

Zdroj: http://www.metro.cz/mlada-krev-satanisticke-orgie-neprovadim-rika-milovnice-gothic-stylu-1k3-/co-se-deje.aspx?c=A120718_151631_co-se-deje_ava

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Vybornej clanek! A ted me omluvte, jdu si cestou (samozrejme pres hrbitov) na koncert Nightwish koupit prvni gothic sukni.
Redaktora vypráskat z města...
Najs :-?
Sakra! Dneska jsem si nevzala černé kalhotky a nevyčesala si vlasy "na prdel" jako Drákula, to nejsem goth... :-? Co na to říci? Snad jen "zhovadilost", jak jsem již podotkla v diskuzi pod článkem...
hihi tak to je teda echt pamflet, teď aspoň vidím, že mé skorokaždodenní sdíkyodmítání tohoto plátku má opravdu smysl
jaaj, šerm a metal, klasika. tim si prosla spousta lidi. ta ghotic holka za deset let bude bud nosit ruzove perly, nebo do te doby zjisti, o cem to ten gothic asi je. vypada mlade, tak ji dost pravdepodobne nejaka radikalni zmena stylu ceka. to ze "redaktor" subkulturam nerozumi a je liny otevrit aspon wiki je patrne i z dalsich clanku. ale kdyby se na to pripravil predem, nebo nejak tyhle rozhovorove nerozumy uvadel na pravou miru, asi by to bylo "mene ctive".
Tak ta holka vubec o goths nic nevi. S odpustenim musim ricu, ze to co predvadi je urcita poza. Nightwish? Symphonic metal? Metal nema s goths nic spolecneho. By ji to mel nekdo lepe priblizit a privest na spravnou cestu.
Tak toho redaktora bych z niceho nevinil. Proste o tom vi hovno a vic nezjistil. <br />Ale ta mala princezna je typickej priklad toho, co si mlady myslej, ze je gothika.<br />Usmevnej clanek, to musim uznatz. :-)
no poser, tak te redaktor je fakt drsnej :D nevím kde ho vyhrabali. když chci psát o něčem o čem vím uplný hovno, tak se o to nejdřív musím zajímat ne? :D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.